Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray'ın 16 takımlı eleme turunda İngiltere'nin Chelsea takımı ile 26 Şubat Çarşamba günü oynayacağı ilk maçın hakemleri açıklandı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Carlos Velasco Carballo yönetecek.

Carballo'nun yardımcılıklarını Roberto Alonso Fernandez ile Juan Carlos Yuste Jiménez yaparken, maçın dördüncü hakemi Roberto Diaz Perez Del Palomar olacak. Karşılaşmada ilave yardımcı hakem olarak ise Carlos Clos Gomez ile Carlos Del Cerro Grande görev yapacak.

KARTINI KULLANMAKTAN ÇEKİNMİYOR

Sporx'in haberine göre; G.Saray'ın Manchester United karşısında TT Arena'da oynayacağı karşılaşmanın hakemi Carlos Velasco Carballo, kart göstermekten çekinmeyen bir hakem olarak tanınıyor.

41 yaşındaki İspanyol hakem 2011 yılında UEFA Elit Kategori hakemler listesine yükselirken, ilk büyük turnuvasına EURO 2012'de Polonya-Yunanistan açılış maçında düdük çalarak katılmış oldu. Asıl mesleği mühendislik olan Carballo, 2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde 7 Eylül'de Hollanda ile deplasmanda oynadığımız karşılaşmayı yönetmiş ve o maçı 2-0 mağlup tamamlamıştık. Carballo, İspanya'da kartını sık kullanan bir hakem olarak tanınırken, istatistiklere göre ortalama 1 maçta 6 sarı kart gösterdi.

ARENA'DA MANU ZAFERİNDE O VARDI

Carlos Velasco Carballo, geçen sezon Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı Türk Telekom Arena'da 1-0 yendiği karşılaşmayı da yönetmişti. 41 yaşındaki İspanyol hakem, 2011 yılında UEFA Avrupa Ligi Finali'nde Porto ile Braga arasında oynanan karşılaşmayı da yönetti.

Velasco, ülkemizi yakından ilgilendiren bir maçta son olarak Fenerbahçe'nin Emirates'te Arsenal ile oynadığı ve 2-0 mağlup olduğu karşılaşmada düdük çaldı.

Carballo, hakemlikteki kariyerine odaklanmak için 2010 yılında endüstri mühendisliğini bırakmıştır.