Son 3 sezon zararı 106 milyon olan ve bütçesinde 71 milyon Euro açık bulunan G.Saray'da yönetimin yeni projelerini SABAH açıklıyor:

1- ALİ SAMİ YEN OTELİ

Ali Sami Yen Oteli'nin inşaatının yarısı bitti. Bankalara teminat gösterilecek 150 milyon Euro değer biçilen otelin işletmesinden yılda 5 milyon dolar gelir hedefleniyor.

2- RİVA'DA KONUT VE GARAJ
Üçüncü köprünün çıkışlarından biri Riva'ya denk geliyor. Bu araziye konut dışında nakliye garajı inşa edilecek ve yılda 7-8 milyon dolar ek gelir sağlanacak.

3- SPOR SALONU YOLDA

Arena'daki boş araziye basketbol salonu yapılması için harekete geçildi. Basketbol ve futbol maçları aynı gün oynanacak, ciddi bir tribün geliri elde edilecek.

4- TRANSFER STRATEJİSİ

Transferi karla (+18 milyon Euro) kapatan kulüp, Telles ve Bruma'nın opsiyonundan 16 milyon Euro bekliyor. Ara transferde ise maliyetsiz isimler alınacak.

5- TASARRUFA DEVAM

Duygun Yarsuvat döneminde hayata geçen kulüp içi operasyona Özbek de devam ediyor. Verimi düşük personellerle yolların ayrılmasıyla ayda 2, yılda 25 milyon TL'ye yakın tasarruf yapıldı.

15 EKİM GERÇEĞİ!
Geçen hafta UEFA ile toplantı yapan G.Saraylı yetkililer, mali tablolarını sunmuştu. Bu görüşme sonrası kritik gün olarak 15 Ekim tarihi gösterilmişti. Oyuncularından borçsuzluk kağıdı alan kulüp bugün UEFA sistemine giriş yapacak. Bu işlem 15 Ocak'ta da tekrar edilecek. UEFA kararını ise sezon sonuna doğru verecek.

ANKARA ÇIKARMASI
Taraftarına Aslantepe'ye basketbol salonu yapacağı sözünü veren G.Saray Başkanı Dursun Özbek ilk somut adımı attı. Özbek dün Ankara'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde yetkili isimlerle görüştü. Sarıkırmızılı kulüp, TT Arena'da kendilerine ait 70 dönümlük araziye 15 bin kapasiteli basketbol salonu yapmak istiyor. Özbek, gerekli iznin çıkması için projeyi yetkililere teslim etti.