İngiltere kampında oynanan Shrewsbury Town ve Notts County karşılaşmalarında ağları havalandıran Hollandalı oyuncu, Malaga karşısındaki oyununa bir de gol ekleyerek çıkışını sürdürdü. 
Geçtiğimiz sezon Inter’den transfer edilen ve yaşadığı sakatlığın ardından bir türlü eski günlerine dönemeyen Sneijder, yeni sezonla birlikte takımın ‘çileği’ olacak. Sneijder de yaptığı her açıklamada gelecek sezon daha iyi bir performans ortaya koyacağını yinelerken oyuncunun bu çıkışının ardında Fatih Terim’in de payı büyük. 

Uzun süre futboldan uzak kalması nedeniyle eksikleri bulunan 29 yaşındaki yıldız oyuncuya hocası Fatih Terim hep zaman tanıdı ve fazla yüklenmedi. 

Yeniden sakatlanmaması için her maç 90 dakika oynatmadı ve dinlendirme yolunu seçti. Ancak Real Madrid gibi kritik maçlarda ise oyuncuyu sahaya sürüp güvenini gösterdi. 

10 NUMARA JEST

Performans uzmanı Scott Piri ile de Wesley Sneijder için özel bir program hazırlayan Fatih Terim, oyuncunun Makrobet gelişimini sürekli gözledi. Etkisiz kaldığı maçların sonrasında da oyuncusuyla konuşan kurt hoca, Hollandalı’yı yeniden futbola kazandırdı.

Sol çizgiye yakın oynattığı Sneijder’i, Terim son hazırlık maçlarında ise forvetin arkasında kullanırken Hollandalı da performansıyla hocasını sevindirdi. Sneijder için son motive edici olay ise 10 numaralı formanın Melo’dan alınarak kendisine verilmesi oldu. Yıldız oyuncu, yeni sezona G.Saray’ın en etkili ismi olarak girmeye hazırlanırken Terim de planlarını Sneijder’e göre şekillendiriyor.

Vatan