Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kulüp başkanı Dursun Özbek ve yönetim  kurulu üyesi Cüneyt Tanman'ın da hazır bulunduğu törende Hamzaoğlu, 3 yıllık yeni  sözleşmeye imza attı. 

Hamza Hamzaoğlu ile oldukça başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını  belirten başkan Özbek, "Çok da keyifli bir sezon oldu ve iki kupayla bitirdik.  İlk kontratını yaparken de yönetimdeydim. Çok güvendiğimiz, çok faydalı olacağına  inandığımız biriydi. Göreve ilk getirirken yine uzun vadeli düşünüyorduk. Çok  isabetli bir karar aldığımızı herkes gördü" diye konuştu. 

"Kendisiyle yaptığımız görüşmeler çerçevesinde, önümüzdeki 3 yıllık  dönemde beraber olacağız" diyen Özbek, "Galatasaray'ı başarıdan başarıya  koşturacağına inandığım bir arkadaşım. Bundan sonraki dönemde de her zaman  hocamızın arkasında olacağız. Galatasaray'ı birlikte başarıya taşımak için  gerekenleri yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Galatasaray Kulübü, Hamza Hamzaoğlu'nun yıllık 2 milyon dolar maaş alacağını KAP'a bildirdi. İşte yapılan anlaşmanın detayları...

"Profesyonel Futbol Takımımız Teknik Direktörlüğü için, Şirketimiz ile Hamza Hamzaoğlu arasında 2015-2016, 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarını kapsayan 3 dönem için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Hamza Hamzaoğlu'na her bir sezon için net 2.000.000 USD ücret ödenecektir.

Ayrıca,Teknik Direktöre Takımın Süper Lig'de Şampiyon olacağı her bir sezon için net 250.000 USD prim ve Türkiye Kupası'nı kazanacağı her bir sezon için net 125.000 USD ödenecektir. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ndeki başarılar için ödenecek primler de aşağıdaki gibidir:

1) Teknik Direktöre Takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayacağı her bir sezon için net 125.000 USD ödenecektir.
2) Teknik Direktöre Takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayacağı her bir sezon için net 250.000 USD ödenecektir. 
3) Teknik Direktöre Takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynayacağı her bir sezon için net 500.000 USD ödenecektir.
4) Teknik Direktöre Takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olacağı her bir sezon için net 1.000.000 USD ödenecektir.
5) Teknik Direktöre Takımın UEFA Avrupa Ligi'nde final oynayacağı her bir sezon için net 300.000 USD ödenecektir.
6) Teknik Direktöre Takımın UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon olacağı her bir sezon için net 600.000 USD ödenecektir.
İlgili primler, ulaşılan en yüksek başarı dikkate alınarak ödenecek olup, kümülatif olarak değerlendirilmeyecektir."

Hamzaoğlu: "Daha çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız" 

Kendisine duyulan güvenden dolayı sarı-kırmızılı yönetime teşekkür  eden Hamza Hamzaoğlu, yeni dönemde daha da çok çalışmaları gerektiğini kaydetti. 

Galatasaray'la ilk imzayı yine Florya Metin Oktay Tesisleri'nde  imzaladığını hatırlatan sarı-kırmızılı teknik adam, şunları söyledi: 

"O gün çok farklı heyecanlar içindeydim. Yıllar sonra tekrar takımıma  hizmet verecek olmanın heyecanı vardı. Önümüzde elde edilmesi gereken başarılar  bulunuyordu. Şükürler olsun bugüne kadar işlerimiz umduğumuz gibi gitti ve sezonu  2 kupayla kapattık. Yönetimimizin bize duyduğu güvenle 3 yıl daha beraber  çalışacağız. Bundan sonraki dönem için de düşüncelerimiz ve hayallerimiz var.  Önemli olan bu süreçte görevimizi layıkıyla yerine getirebilmek. Önümüzdeki dönemde daha çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız." 

İmza töreninde yer alan sarı-kırmızılı yönetici Cüneyt Tanman,  idarecilik görevine gelir gelmez Hamza Hamzaoğlu'nun 2 tane kupa getirdiğini  aktararak, "Onunla çalışmaktan çok mutluyum. Takımını tanıyan ve gelecekle ilgili  planlarını yapmış bir teknik adamla çalışıyor olmak, bizler için çok önemli.  İnşallah iyi bir beraberlik olacak. Önce TFF Süper Kupa, sonra da diğer kupalarla birlikte bunu taçlandıracağız" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından sözleşmeye imza atılırken, birlikte basın  mensuplarına poz verildi. 

Özbek'ten transfer açıklaması 

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, imza töreni sonrası basın  mensuplarının sorularını yanıtlarken, transfer çalışmalarına değindi. 

Transfer sezonunun başladığını ve tüm çalışmalarını teknik direktör  Hamza Hamzaoğlu'nun projesi çerçevesinde yürütülecek olmasından dolayı da ilk  onunla mukavele yaptıklarını dile getiren Özbek, şunları kaydetti: 

"Bizim en doğru yaptığımız iş, önce hocamızla mutabakata varmaktı.  Çünkü tüm hazırlıklar hocamızın projesi doğrultusunda ilerleyecek. Dolayısıyla  bugün başladık. Şimdi 5 dakika sonra kimi transfer edeceğimizi söylemek yanlış  olur. Elimizde listemiz var. Kendi içimizde tartışmalarımızı yapıyoruz. En büyük  faydayı getirecek isim önemli. Zaten takımımızın bir omurgası var. Şampiyon takımız. Galatasaray zaten bir yıldızlar topluluğu. Her yıldız da burada oynamak  istiyor. Böyle bir markayız. Hocamızın projesi çerçevesinde transferlerimizi  yapacağız." 

Sarı-kırmızılı takımın Şampiyonlar Ligi hedeflerine değinen başkan  Özbek, "Hocamızın zaten Şampiyonlar Ligi başarısı yönünde bir proje hazırladığını  biliyorum. Bize de anlattı. Bu, uzun değil orta vadeli bir süreç. Hamza hocamızla  yine Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Projenin  sonunda da Şampiyonlar Ligi kupası var. Hocamız uzun vadelidir, burada kalıcıdır.  Bu projeyi sonuna kadar götürmesini istiyorum" şeklinde görüş belirtti. 

Öte yandan, yöneltilen bir soru üzerine yeni sezon öncesi rakiplerdeki  hareketliliği değerlendiren teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, "Rakiplerimiz şu  anda yeni sezona bizden daha hırslı ve azimli şekilde hazırlanıyorlar.  Kaybettikleri bir şampiyonluk var. Önümüzdeki yıl da aynı senaryoyu yaşamak  istemeyeceklerdir. Biz de her şeyin farkındayız. Bir başarı elde ettik ama bunun  sonu yok. Yeni başarılar yakalamalıyız. Sezon başından itibaren biz de ciddi  şekilde önümüzdeki sezona hazırlanacağız. Birçok takımın içinde yer aldığı bir  şampiyonluk yarışı olacaktır. Buna da en iyi şekilde hazırlanacağız" şeklinde  konuştu. 

Hamzaoğlu, bu sezon kazanılan başarılara karşın, şanslı oldukları  yönünde yorumlar yapıldığının aktarılması üzerine, "Biz neler yapıp da başarılı  olduğumuzun farkındayız. Bir başkasının ne düşündüğü beni ilgilendirmiyor. Bu  işin içinde şans var ama şans çalışandan yanadır. Biz çalıştık. Hiçbir zaman  işimizi tamamen şansa bırakmadık. Çalıştık ve bekledik. Şans da bize yardım etti" diyerek sözlerini tamamladı.