UEFA'dan gelen bir yıllık men cezasını yönetim "ucuz yırttık" diye kamuoyunu inandırmaya çalışsa da bir süredir alttan alttan çalışan muhalefet kılıçlarını çekti. Bir grup Ali Dürüst, bir grup Adnan Öztürk, bir grup Turgay Kıran etrafında toplanmaya çalışsa da başkanları belirleyen asıl isim olan İnan Kıraç ise safını belirledi. Hamdi Yasaman'ın ise başkanlık için zemin yoklamasında bulunduğu gelen bilgiler arasında.

Son seçimde de adaylığını koyması konusunda ikna etmeye çalıştığı Muharrem Yılmaz'ı ikna konusunda çalışmalara başlayan Kıraç bu kez hedefine çok daha yaklaşmış durumda. Son olarak Ünal Aysal'ı Belçika'dan getirerek Galatasaray'a başkan yapan Kıraç bu kez de Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı olan ve bir dönem TÜSİAD'a da başkanlık yapan Galatasaray Liseli Muharrem Yılmaz'ı başkan yapmak için kolları sıvadı.

Geçen dönem, "bu şartlarda aday olmam" diyen Yılmaz'ı, "Galatasaray'ı kurtaran başkan olarak adını tarihe yazdırma şansı" diyerek Kıraç'ın ikna etme çalışmalarına başladığı bildirildi.