Sakatlık sorunlarıyla uğraşan Galatasaray'da Roberto Mancini, ezeli rakibini Didier Drogba ve Burak Yılmaz ikilisiyle vurmaya hazırlanıyor.
 
1. Oyun şablonu
Devler Ligi’ndeki Kopenhag yenilgisi sonrasında lige iyi bir dönüş yapmak isteyen Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini'den çok radikal değişiklikler beklenmiyor. İtalyan hoca Kadıköy'de de Sneijder'in olmaması nedeniyle Kopenhag'taki düzeni bozmadan Drogba ve Burak’ı ileride çift forvet oynatıp, 4-4-2 sistemiyle sahaya çıkmayı planlıyor.
 
2. Hücum
Mancini’nin en büyük kozlarından biri Galatasaray’ın hücum bölgesindeki isimleri olacak. Özellikle Didier Drogba’ya çok güvenen İtalyan hocanın elinde, Avrupa’da olmasa da ligde kendini bulan Burak Yılmaz da var. İtalyan hoca bu sezon Galatasaray’ın attığı gollerin 4’te 3’ünde payı olan bu ikilinin savunma arkasına yaptığı koşular ve özellikle de Drogba’nın hava toplarındaki etkinliğinden yararlanmak isteyecek.
 
3. Savunma
Oynadığı son 8 resmi karşılaşmada da gol yiyen Galatasaray'da derbide üzerine en çok iş düşecek isimlerin başında savunmacılar geliyor. Savunma göbeğinde oynayacak olan isimlerin yanı sıra hücuma kalabalık çıkan Fenerbahçe'yi durdurmak için sarı-kırmızılı takımda Felipe Melo ve Selçuk İnan’a da defansa ekstra katkı yapması gerekecek.  
 
4. Ekstra iş yapabilecekler
Galatasaray'da özellikle son maçlarda performansını arttıran sağ bek Emmanuel Eboue, Kadıköy’deki derbideki Roberto Mancini’nin gizli silahlardan biri olacak. Hücum gücü yüksek ancak savunma yönü zayıf olan Caner'in karşısında yapacağı verkaçlarla savunma arkasına sarkmaya çalışacak Eboue, özellikle çizgiye inip arkadaşlarına gol pozisyonları hazırlamaya çalışacak. 
 
5. Teknik direktörün hamle şansı
Sakatlık ve yabancı oyuncu sayısı nedeniyle kadro kurmakta zorlanan Roberto Mancini’nin, yedek kulübesindeki en büyük silahlarından biri Umut Bulut olacak. Galatasaray’a geldiği günden bu yana çalışkanlığı ile dikkat çeken Umut hücumda yaşanabilecek sorunları çözebilecek ilk isim. Ayrıca son maçlarda iyi sinyaller veren Aydın Yılmaz da Mancini’nin kulübedeki ilk alternatiflerinden…
 
6. Geriye düşerse ne yapar?
Lider ile arasındaki puan farkının açılmasını istemeyen Galatasaray, Kadıköy’de de yenilgiyi düşünmüyor. Mancini, sarı-kırmızılı takımın geriye düşmesi durumunda, zaman zaman yaptığı gibi Burak, Umut ve Drogba üçlüsünü aynı anda kullanmak isteyecektir. Burak ve Umut’un kenarlardan hücuma destek vermesini isteyen İtalyan hoca, böylece sarı-kırmızılı takımın rakip ceza alanında daha kalabalık olmasını sağlayacak.
 
7. Öne geçerse ne yapar?
Kadıköy’de alınacak galibiyet Galatasaray açısından hem moral hem de puan olarak büyük önem taşıdığı için savunma anlayışını her zaman önde tutan Mancini, öne geçilmesi durumunda bunu korumak isteyecektir. Bunun için de orta sahadaki direnci arttırmak isteyen İtalyan hoca, Ceyhun Gülselam kozunu sahaya sürebilir. Böylece Melo ile savunmacı orta saha sayısını ikiye çıkaracaktır.
 
8. Takımın en zayıf noktası?
Kritik bir dönemden geçen Galatasaray’da kuşkusuz derbide en kritik bölge kale olacak. Fernando Muslera’nın sakatlığı nedeniyle oynayamayacak olması, genç Eray’a fırsat yaratırken, genç oyuncunun tecrübesizliği bir dezavantaj oluşturuyor. Baskılı ve kalabalık bir seyirci karşısında sahada olacak Eray’ın ne yapacağı Galatasaray’ı da birinci dereceden etkileyecektir.
 
9. Takımın en güçlü noktası?
Didier Drogba gibi bir yıldıza ve Burak Yılmaz gibi bir golcüye sahip Galatasaray’ın en güçlü noktası kesinlikle forvet hattı olacak. Ligde oynadığı son 7 maçta da gol atan sarı-kırmızılı takımda Drogba hava hakimiyetiyle, Burak Yılmaz da savunma arkasına koşularıyla hücumda Fenerbahçe defansını zorlarken,  Galatasaray’ın da en büyük kozları olacaktır.
 
10. Olmazsa olmaz oyuncusu?
Türkiye’ye gelmiş en büyük yıldızların başında gelen Didier Drogba, sarı-kırmızılı takım için bu sezon adeta bir vazgeçilmez oldu. Geçen sezonun devre arasında gelen Drogba, bu sezon Galatasaray’ın oynadığı tüm resmi maçlara sahada ilk 11’de çıkarken, sadece 1 karşılaşmada 90 dakika sahada görev yapamadı. Drogba aynı zamanda attığı 6 golle takımın Süper Lig’deki en skorer ismi konumunda.
Sporx.com