Galatasaray’ın uzun süre transfer gündeminde yer alan Mevlüt Erdinç konusunda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

Buna göre sarı-kırmızılılar her konuda anlaşma sağladığı 27 yaşındaki milli golcü için kulübü Saint Etienne’le kıran kıran pazarlıklar yaparken, bonservis bedelini 10 milyon eurodan 5.5 milyon euroya kadar indirmeyi başardı. Ancak Galatasaray’ın sonradan tavır değiştirerek transferden vazgeçmesi Fransızları da çileden çıkardı. Çünkü bu süreçte Mevlüt’ün kafası karışmış ve Galatasaray’da oynamak için kulübüne rest çekmişti.

27 yaşındaki futbolcu için Fransız ekibinin yaptığı 4.5 milyon euroluk indirime karşın sarı-kırmızılıların geri adım atması Fenerbahçe ve Trabzonspor’un planlarını da bozdu. Çünkü her iki kulübün de transferin bitmesine kısa bir süre kala Mevlüt için Saint Etienne’in kapısını çalarak 5.5 milyon euroluk teklif yaptıkları belirlendi. Ancak Galatasaray’ın tutumundan rahatsız olan Fransız ekibinin, Fenerbahçe ve Trabzonspor’a olumsuz yanıt verdiği kaydedildi.

Başkan Ünal Aysal’ın 27 yaşındaki Mevlüt’ün yaşını 29 olarak bilmesi ve kamuoyuna açıklaması da yine geçtiğimiz dönemde Saint Etienne’in sert tepkisini çekmişti. Sarı-kırmızılılar, Mevlüt’ün menajeri Pierre Frelot ile İstanbul’da yaptığı görüşmelerde maddi konularda anlaşma sağlamıştı.