G.Saray Başkanı Aysal ve Manchester United’lı Nani yalanlasa da transfer haberleri artarak devam ediyor....

YALIMCAN SARPYEL

Galatasaray camiası bir yandan seçimlere odaklanırken bir yandan da gelecek sezon için yapılan transferleri konuşuyor... Ancak sarı-kırmızılıların en çok üzerinde durdukları konu ise tartışmasız Nani.

Manchester United ile sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan Portekizli oyuncunun Kırmızı Şeytanlar’dan ayrılacağı iddia edilirken Avrupa’nın bir çok kulübü de sıraya girdi. Ancak G.Saray yönetimi, başkan Aysal da dahil olmak üzere bu transferi yalanlasa da hem Türk hem de İngiliz basını görüşmelerin sürdüğünü iddia ediyor... Taraftarın yeni ‘çilek’ olarak beklediği Nani konusundaki yaşananları VATAN açıklıyor:

TULUN HİÇ GÖRÜŞMEDİ

Herkes sportif koordinatör Bülent Tulun’un İngiltere’ye giderek Nani ile görüştüğünü iddia etse de böyle bir görüşme hiç olmadı... Oyuncunun menajeri Ahmet Bulut, 1 yıl daha sözleşmesi bulunan oyuncunun 7 milyon Euro karşılığında serbest kalacağını G.Saray’a da iletirken başkan Ünal Aysal’ın aklının ucundan bile böyle bir transfer geçmedi.

TERİM İSTİYOR

Teknik direktör Fatih Terim, sezon başında yönetimden Melo’nun yanı sıra sol bek, stoper ve kanatlarda oynayabilecek bir hücumcu istemişti. Her iki kanattta da görev alabilen Portekizli oyuncunun takıma kazandırılması konusunda deneyimli teknik adam da olumlu rapor verirken özellikle yüksek maliyet bu transferin önünü tıkadı.

AYSAL REDDETTİ!

Başkan Ünal Aysal, kendisine bu soru ne zaman sorulsa “Böyle bir düşüncemiz yok” derken son olarak G.Saray Lisesi’nde yapılan geleneksel pilav gününde bir kez daha tekrarladı. Nani ile ilgili herhangi bir girişimleri olmadığını ve kendisinin de bu yönde kimseye talimat vermediğini vurgulayan Aysal son noktayı koymak istedi.

İKNA EDEMEDİLER

Yeni yönetim ile birlikte profesyonelleşmeyi ön plana çıkarmak isteyen Aysal’a en yakın iki isim Bülent Tulun ile icra kurulu başkanı Lütfi Arıboğan da bu transfer için ne Nani ne de Manchester United ile görüşmedi. Her iki yetkili de bunu defalarca tekrarlasa da bir türlü kimseyi ikna edemediler.

6 MİLYON EURO'LUK TEKLİF!

Nani konusunda G.Saray’ın devreye bile girmemesindeki en büyük etkenlerden biri de yüksek maliyeti. 7 milyon Euro’ya serbest kalabileceği iddia edilen yıldız oyuncu için Monaco en büyük aday durumunda. Bu sezon transfer piyasasında tozu dumana katan Fransız ekibinin Nani’ye 6 milyon Euro yıllık ücret teklif ettiği ve diğer kulüplerin de bu fiyatın yanına bile yaklaşamadığı öğrenildi.

MEDYA BASKISI

Nani ile ilgili transfer haberleri hem Türk hem de İngiliz basınında ilginç bir hal aldı... 2 gün önce NTV Spor’un sorularını yanıtlayan 26 yaşındaki hücumcu G.Saray ile görüşmediğini bizzat kendisi açıklamıştı. Ancak buna Bahigo rağmen her iki ülkenin gazetelerinde bu haberler artarak devam ediyor... Bunun nedeni ise çıkan bir haberin ardından diğer ülkenin basının aynı haberi tercüme edip kullanması. Ancak olay bununla da bitmiyor, çünkü 1 gün sonra haberin kaynağı olan gazeteler tercüme edilen kendi haberlerini dış basına dayandırarak bir kez daha kullanıyor...

Vatan