Fenerbahçe'yi satır satır analiz eden, kendi takımının da en kötü maçlarını izleyerek nerede yanlış yaptıklarını arayan Hollandalı hoca, ezeli rakiplerinin orta sahada baskın bir ekip olduğunu tespit etti.

Takımın en çok koşan ismi Tolga Ciğerci'nin cezasının bitmesi, Başakşehir maçında fena oynamayan, idmanlarda ise müthiş bir performans sergileyen De Jong'un da yükselen grafiği, hocayı farklı bir tercih yapmaya itecek gibi görünüyor. Tolga ve De Jong'u birlikte oynatmayı planlayan Riekerink, tecrübesi ve duran toplardaki etkili vuruşlarıyla Selçuk İnan'ı da bu ekibe monte ederek üçlü orta saha kurgusuna gitmeyi düşünüyor. Ancak bu tercih, hücum hattındaki seçimleri de doğrudan etkileyecek.

Formsuz Eren'e kulübe yolu

"Derbide bana lazımsın" dediği Sneijder'i sola atmayı planlayan 53 yaşındaki çalıştırıcı, Bruma'yı da sağ tarafa alabilir. İleri uçta da formsuz Eren Derdiyok'un kulübeye çekilip, bitirici vuruşlarıyla dikkat çeken Podolski'nin 11'e alınması gündemde. Ancak Riekerink, son kararını milli maç dönüşünde verecek. Yaşanması muhtemel sakatlıkların yanı sıra yorgun düşebilecek isimleri de göz önünde bulunduran Hollandalı hoca, diğer sistem seçeneklerini de açık tutuyor.