Geçen sezonu 51 puanla ligi altıncı sırada kapatan Galatasaray, bu sezon şampiyonluk için hesaplarını yaptı ve 80 puanın kendilerini zafere ulaştıracağını planladı.

2016-2017 Turgay Şeren Sezonu’na iki maçtan 6 puan çıkararak başlayan sarı-kırmızılılarda, teknik direktör Jan Olde Riekerink ile futboldan sorumlu yöneticilerin kendi aralarında yaptıkları toplantılarda “80 puanlık hedef” çıktı. Hollandalı teknik adam, şampiyonluk için bu puanı toplamaları gerektiğini belirtirken, ligde büyük küçük maç ayrımı yapmadan her karşılaşmaya en iyi şekilde konsantre olmaları gerektiğini aktardı.

34 maçın kazanılması halinde maksimum 102 puan alınacak ligde, puan kaybı için 22 puanlık kredilerinin bulunduklarına dikkat çeken Riekerink’in, bu hedefi gerçekleştirmek için yoğun mesai harcadığı belirtildi. Sarı-kırmızılı çalıştırıcının bunu alt hedef olarak belirlediği, 22 puanlık bir kayıp olmayabileceği de vurgulandı.

Diğer taraftan yönetim de teknik direktör Riekerink gibi kendisine 80 puanlık bir limit koydu. Sarı-kırmızılılar, bu sezonki sözleşmelerde yeni bir uygulamaya giderek puan-prim sistemine geçmişti. Yöneticilerin bu sistem çerçevesinde en az 80 puana göre futbol takımına ödeme planı yaptıkları bildirildi