Galatasaray'da teknik direktör arayışlarında "frene" basıldı... Rudi Garcia ile başlayan Jorge Sampaoli ile devam eden görüşmelere Mircea Lucescu molası verilmişti. Rumen teknik adamın Zenit ile anlaşmasından sonra görüşmeler bu kez Michel ile başladı Quique Flores ile devam etti. Fakat bu kez de görüşmelere Fatih Terim "arası" verildi. Terim'in Milliyet Ödül Töreni gecesinde Özbek'e umut vermesi Başkanı anlaşmaya varılan Michel konusunda "frene" basmaya itti.

Albayrak ile beraber gelecek

Teknik direktör konusunda Fatih Terim ismi sürpriz şekilde öne çıkarken, tecrübeli teknik adamın Galatasaray'a dönmek için en önemli şartı ise Abdürrahim Albayrak. Milliyet Ödül Töreni gecesinde Özbek ile yaptığı görüşme sırasında milli takımının hocasının hemen yakınında Albayrak ve Ali Dürüst de vardı.

Terim, aralarında küslük olan Albayrak ve Özbek'i barıştırdı. İkili bir süre sohbet de etti. Terim, Özbek'ten Euro 2016 sonuna kadar zaman istedi. Bu süreçte takımı Jan Olde Riekerink'in çalıştırması karara bağlandı. Gelecek sezon Avrupa Kupaları'na katılamayacakları için yeni dönem kampının 5-10 Temmuz tarihleri arasında başlaması öngörüldü.

Bu süreçte çok "uçuk" bir durum ortaya çıkmazsa Terim göreve başlayacak... takımı Riekerink çalıştıracak. Takviyeler ise Terim'in 2011-12 sezonunda takımın başına geçtiği dönemde yaptığı usulde ilerleyecek. Transferler için başlayan görüşmelerde Terim'in takımın başına dönmeye hazırlandığı şeklinde yorumlandı.

Çünkü Galatasaray yönetimi ilk etapta Mainz ile Yunus Mallı, Nordsjelland ile Emre Mor, Dortmund ile de Nuri Şahin için temas kurdu. Cenk Gönen'in Antalyaspor'a gitme aşamasında olduğu Galatasaray'da yedek kaleci olarak Eskişehirspor'la Ali Şaşal, stoper olarak da Bursaspor ile Serdar Aziz Gençlerbirliği ile de Ahmet Çalık için görüşmelere başlandı. Orta sahada diğer bir alternatif ise Başakşehir'den Mahmut Tekdemir. Şenol Güneş'i arayarak Çin'de mutsuz olduğunu söyleyen Burak Yılmaz'a da geri dönüşü için mesaj verildi. Terim'in bir başka bombasının ise Batuhan Karadeniz olduğu bildirildi.