Galatasaray Süper Kupa’da Fenerbahçe’yi 1-0 yenerek sezona kupayla başlama sevinci yaşamıştı. Ancak tek forvete geçilmesiyle Drogba ileride tek başına oynamış, Fildişili forvetin attığı golle Cimbom, rakibini 1-0 yenmişti. Sakatlığı nedeniyle kamp döneminde genelde forma şansı bulamayan, geçen sezonun gol kralı Burak Yılmaz’ın bu karşılaşmada forma giymemesi, Fatih Terim ile kriz yaşamasına neden olmuştu.

Fakat Sarı- Kırmızılılar bir kriz daha bekliyor. DHA’nın haberine göre geçtiğimiz sezon Burak ile birlikte oynayan, duruma göre yardımcı forvet olarak da görev yapan Drogba, Terim ile görüştü ve tek forvet olarak görev yapmak istediğini iletti.

“SNEIJDER-BURAK” PLANI


Bu gelişmelerin ardından pazartesi günü Gaziantepspor ile yapılacak lig maçında Galatasaray’ın sahada çift forvetle mi yoksa tek forvetlemi yer alacağı tartışma konusu oldu. 6+0+4 yabancı kuralı nedeniyle Terim’in Burak Yılmaz’ı mutva kesinlikle kaybetmek istemediği bilinirken, ağırlığını hissettirmeye başlayan Drogba’nın bu talebi karşısında ne yapacağı merakla bekleniyor.

Tecrübeli çalıştırıcının 4-3-2-1 sisteminde orta üçlünün önünde Sneijder-Burak Yılmaz ikilisi ve tek forvet olarak Drogba sistemi üzerinde planlar yaptığı sızan haberler arasında. Bu sistemin yapılmaması durumunda ise geçtiğimiz sezon ligde 30maçta 24 gol atarak gol kralı olan Burak Yılmaz, yedek kulübesine çekilecek.

Bugün