Fatih Terim'in milli takım döneminden bu yana tanıdığı ve şans verdiği Kazım, 2011/2012 sezonunda bekleneni verememiş ve devre arasında Olympiakos'a kiralanmıştı. Olympiakos dönüşü Terim tarfından düşünülmeyen ve yeniden kiralanan Kazım için, Fatih Terim'den olumlu açıklamalar geldi.

Bu açıklamaların ardından Fatih Terim'in en azından sezon başı kampında 27 yaşındaki oyuncuya şans vermesi bekleniyor. Fatih Terim, şapiyonluk sonrası verdiği bir röportajında, ''Colin Kazım hala Jestbahis bizim oyuncumuz. Geri dönmeyi istiyor. Belli ki hatalarından ders çıkarmış. Kalitesine inanıyoruz. Konuşup bir karar vereceğiz. Bakacağız durumuna'' ifadelerini kullanmıştı.

Bu sezon Blackburn Rovers formasıyla Championship'te 28 maçta forma giyip, 3 de gol atan Kazım'ın en büyük artılarından biri de Türk pasaportu olması olarak görülüyor. 27 yaşındaki oyuncu da takımda kalmaktan yana. Kazım sık sık mikro blog sitesi twitter üzerinden Galatasaray ile ilgili paylaşımlarda bulunurken, takımda kalmak istediğini söylüyor.