Henüz 17 yaşında olan Berk Yıldız, Galatasaray'ın 8 Temmuz 2013 Pazartesi günü Sahabet başlayacak hazırlık döneminin ilk etabı olan İngiltere kampına gideceğini mikro blog sitesi ''twitter'' üzerinden açıkladı.

Genç oyuncu, herhangi bir terslik olmazsa sarı-kırmızılı takımın İngiltere'nin Brmingham kentinde yapacağı hazırlık kampında yer alacak. Galatasaray burada Swindon Town ve Notts County ile iki hazırlık maçı da oynaycak.

İLK KEZ ARENA'YA ÇIKTI

Fatih Terim geldiği dönemden itibaren birçok genci zaman zaman şans verirken, Berk Yıldız da 2012-13 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor önünde görev yapmıştı. 2007 yılında Karşıyaka'dan Galatasaray altyapısına kazandırılan genç oyuncu, Fatih Terim tarafından 2012-13 sezonunda A takım ile antrenmanlara çıkmaya başlamıştı.

HAGI'NİN TURNUVASINDA PARLADI

Genç yıldız 2010 yılında Romanya'da Gheorghe Hagi tarafından düzenlenen ''Doğunun Yıldızları'' turnuvasında Galatasaray U15 takımı ile gol kralı olmayı başarmıştı. Turnuvada sahaya çıktığı 5 maçta 5 gol atan sarı-kırmızılı takım ile ilk profesyonel sözleşmesini de 2008 yılında imzaladı.