Son yıllarda kadrosuna kattığı yerli futbolcuların, performansı ve tavırları ile birlikte yaptığı yatırımın karşılığını da alamaması üzerine Galatasaray, ocak ayında Türk oyuncu transferi yapmama kararı aldı.

Yakın geçmişte transfer edilen 10 futbolcunun uzun süreli kontratların ardından G.Saray’ı son durak olarak görüp, forma için savaşmaması ve ‘git’ dendiğinde ise sözleşmesine güvenip zorluk çıkarması bu kararın alınmasında etkili oldu.

HER ADIMDA HÜSRAN

Galatasaray büyük umutlarla transfer edip beklediği verimi alamadığı Salih Dursun, Yiğit Gökoğlan, Yekta Kurtuluş, Umut Gündoğan, Veysel Sarı, Tarık Çamdal ve Olcan Adın’a toplam 19 milyon Euro bonservis bedeli ödedi.

Ayrıca bedelsiz gelen Engin Baytar, Gökhan Zan ve Kaan Baysal ise kadro dışı kaldıkları dönemde ‘git’ çağrısına uymadı. A2 takımı ile çalışan 3 futbolcudan Gökhan ile Engin toplam 2.2 milyon dolar, Kaan Baysal ise 150 bin Euroluk ücretini aldı. 3 oyuncu da ne sezon başı ne de ara transferde ayrılmadı.

Üzerine Engin Baytar ödemelerinin gecikmesi nedeniyle G.Saray’ı dava etti, Kaan Baysal ise A takımda 1 dakika bile forma giymeden ayrılırken 75 bin Euro’luk tazminatı da cebine koydu.

GİDENLERE BİLE ÖDEME

2.5 milyon Euro verilen Yiğit, Ordu ve Erciyes’e kiralandı, sonra kontratı feshedildi. 2 milyon 750 bin Euro ödenen Salih, Trabzonspor’a bedelsiz kiralandı. 3 milyon 750 bin Euro’ya alınan Yekta’ ancak bu sezon başında 600 bin Euro tazminat karşılığı sözleşmesini feshetti.

1 milyon 661 bin TL verilen Umut kiralık gittiği kulüplerden G.Saray’da aldığı ücreti talep ettiği için farkı hala sarı kırmızılılar ödüyor. Veysel ise giderken G.Saray’a 400 bin Euro kazandırdı. 4 milyon 750 bin Euro ödenen Tarık ile 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında alınan Olcan Adın da beklentilerin uzağında kaldı.

‘BU TABLOYU YİNE GÖRMEKTENSE...’

İşte bu tablo ve yaşananlar nedeni ile Galatasaray yönetimi ocak ayında tercih hakkını yabancı futbolcudan yana kullanacak ve yerli transferi yapmayacak. Türkiye Süper Ligi’nde yabancı futbolcu serbestliğinin olması ve şu anda kadroda Grosskreutz ile birlikte toplam 8 yabancı futbolcusu olduğu için Cimbom lejyoner takviyesi ile kadrosunu güçlendirecek.

Sarı kırmızılılar, sezon sonundaki transfer döneminde de benzer politikayı uygulayacak. Alınacak yerli futbolcular ince elenip sık dokunarak geçmişte yaşanan sıkıntıların tekrar etmemesine çalışılacak.