GS TV'de yayımlanan röportajında, "Galatasaray hayalimdeki kulüptü" diyen Öztekin, transferinde emeği geçen tüm yöneticilere teşekkür etti. Öztekin, "İnşallah hem Galatasaray hem de benim için hayırlı bir sezon olur. İlk hayalim zaten buraya gelmekti. Buraya da imzamı attım. Bundan sonra inşallah iyi çalışıp, bu camiaya hizmet etmek istiyorum" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı forma altında kupalar kazanmayı ve Şampiyonlar Ligi'nde varılabilecek en uç hedefe ulaşmayı temenni ettiğini belirten Öztekin, mücadeleci karakterine vurgu yaparak, sözlerine şöyle devam etti:

 "Pes edersen zaten kaybedersin. Ben hiçbir zaman pes etmem. Oynarım, oynamam ama bende pes etmek asla olmaz. O yüzden her zaman çalışmak lazım. Kayseri Erciyesspor’da oynarken, daha iyi yerlere gelmek için özel hoca tutmuştum, bunu da başardığımı düşünüyorum. Galatasaray’da kaliteli oyuncular var. Bu rekabet benim için de faydalı olacak. Herkes en iyisini yapmak zorunda. Ben de elimden gelenin en iyisini yapmak için buraya geldim."

 Dördüncü yıldızı takmak için çok çalışmaları gerektiğini de anlatan sarı-kırmızılı oyuncu, "Dördüncü yıldızı, umarım hep beraber takarız. Bunun için çok çalışmamız, bir aile ortamı yaratmamız lazım. Bunu başaracağımızı düşünüyorum. Hem hocalarımızla hem de arkadaşlarımızla iyi çalışıp, dördüncü yıldızı takacağız.”

 Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansı yakaladığı için mutlu olduğunu da dile getiren Yasin Öztekin, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Bence profesyonel bir futbolcu için Şampiyonlar Ligi’nde oynamak en güzel anlardan birisi. Şampiyonlar Ligi’nde oynama şansı yakaladığım için çok mutluyum. Kayseri Erciyesspor kampında çalışma fırsatı buldum. Şu an kendimi hazır hissediyorum. Tabii daha yüzde yüz performansta değilim ama iyi çalışıp en kısa zamanda tam kapasiteye gelmek istiyorum."