GSGAZETE - BERKKAN SABANCI 

Kupa finali sonrası teknik direktör konusunda somut adımlar atmaya çalışan Galatasaray, rotasını Fransa'ya çevirdi.

Ligue 1'de Nice ile başarılı sezon geçirdikten sonra görevinden ayrılan Claude Puel, Galatasaray'ın gündeme geldi. 55 yaşındaki başarılı hoca ile görüşecek olan yönetim, Puel'i takımın başına getirmek için şartları Fransız hoca ile konuşacak. Ancak Puel'i isteyen sadece Galatasaray değil, Deneyimli teknik adamla Bordeaux ve Monaco'nun da ilgilendiği ülke basınında ortaya çıktı. Yönetimin bu ismi takımın başına geçirmesi durumunda yanına Türkiye'yi bilen bir yardımcı antrenörde vereceği öğrenildi.

Fransızların hırslı bir antrenör olarak bildiği Puel’in, kendi ülkesi dışında hiç çalışmaması tek handikap olarak gösteriliyor. 2012 yılından bu yana Nice’te görev yapan 55 yaşındaki hoca, daha önce Monaco, Lille ve Lyon’da da çalışmıştı. 

Puel 1999-2000 sezonunda Monaco’da şampiyonluk yaşadı. Teknik direktörlük kariyerinde 626 maça çıkan Puel, 263 galibiyet, 177 beraberlik, 186 yenilgi yaşadı.

Lucescu Zenit'e, Favre Nice'e gitti

Zenit'e giden Lucescu'dan sonra Galatasaray'la adı anılan bir başka isim olan Lucien Favre, Fransız ekibi Nice'in yeni teknik direktörü oldu.