Sarı-kırmızılılar, Gwatt bölgesinde yapacağı hazırlık kampı için Atatürk Havalimanı'ndan özel uçakla İsviçre'ye hareket etti. Futbolcular, havalimanında kendilerine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Galatasaray kafilesinde futbolcular Hamit Altıntop, Serdar Aziz, Yasin Öztekin, Umut Bulut, Wesley Sneijder, Ryan Donk, Emrah Başsan, Sinan Gümüş, Bruma, Aurelien Chedjou, Lionel Carole, Salih Dursun, Berk İsmail Ünsal, Martin Linnes, Koray Günter, Olcan Adın, Tarık Çamdal, İsmail Çipe, Birhan Vatansever, Gökay Güney, Endoğan Adili, Sabri Sarıoğlu, Eray İşcan ve Cenk Gönen yer aldı.

Podolski Ağustos ayı başında kampa katılacak

Kafilede bulunmayan oyunculardan Semih Kaya'nın 15 Temmuz Cuma, Fernando Muslera'nın da 16 Temmuz Cumartesi günü İsviçre kampına katılacağı belirtildi. Blerim Dzemaili, Selçuk İnan ve Hakan Kadir Balta'nın 20 Temmuz Çarşamba günü kadroya dahil olacağı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı final oynayan Almanya Milli Takımı kadrosunda bulunan Lukas Podolski'nin ise ağustos ayı başında takımda yer alacağı kaydedildi.

Porto'ya transferi gündemde olan Telles kadroda yer almadı

Bu arada, Portekiz'in Porto takımına transferi gündemde olan Alex Telles, Galatasaray'ın İsviçre kampı kadrosuna dahil edilmedi.

Hazırlık maçları

Galatasaray, kamp sırasında 12 Temmuz Salı günü İsviçre Süper Lig ekiplerinden Thun ile Lachen Stadı'nda ilk hazırlık maçını oynayacak.

İsviçre kampında Uhren Kupası'nda mücadele edecek sarı-kırmızılı takım, bu turnuvada 17 Temmuz Pazar günü İsviçre Challenge Lig'den Zürih ile Tissot Arena'da ilk karşılaşmasına çıkacak. Galatasaray, kupadaki ikinci maçında ise İsviçre Süper Lig ekiplerinden Young Boys ile 19 Temmuz Salı günü aynı statta karşı karşıya gelecek.

Sarı-kırmızılı takım, Young Boys maçının ardından kampı tamamlayarak İstanbul'a dönecek.