Mancini’nin İtalyan Milli Takımı’na gitmesinin söz konusu olmadığını açıklayan idareciler, “Hocamızla pazarlık yapılırken kesinlikle milli takım gündeme gelmedi. Söylendiği gibi, ‘Milli takımından teklif gelirse serbest kalır’ maddesi koydurma isteği de olmadı. Galatasaray’ın 3 yıl boyunca hocası olacağını ve böyle kalacağını her fırsatta dile getiriyor. Başkan Ünal Aysal da, İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan da, hocamız Roberto Mancini de kendisine sorulduğunda böyle özel bir madde bulunmadığını söylediler” ifadesini kullandı.

Mancini’nin İtalyan Milli Takımı ile birlikte Galatasaray’ı yönetmesinin söz konusu bile olamayacağına vurgu yapan Galatasaraylı yöneticiler şöyle devam etti:

“Bu model 1960’lı yıllarda kaldı. Ya da Putin’in Rusya’sında! Galatasaray, Mancini ile önemli bir projeye imza attı. İtalyan hoca, 2016 yılına kadar bu takımın başında kalacak. Gönül ister ki bu beraberlik devam etsin, Mancini başarılar kazansın ve daha uzun yıllar bu kulübe hizmet etsin.”

Ortalığı karıştırdı!

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ile ilgili yaptığı yorum, futbol dünyasında fırtınalar estirdi. Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası ve milli takımın geleceğine ilişkin İtalyan SkyTG24 kanalına konuşan Giancarlo Abete, Mancini’nin milli takımın başına geçip geçmeyeceği iddiasını, “Mancini? Beğendiğim çok teknik adam var, ancak hepsinden daha çok Prandelli’yi beğeniyorum. Şimdiye kadar başka bir antrenörle temasa geçmedik” diye yanıtladı.

Milliyet