Cagliari Sportif Direktörü Nicola Salerno, Tutto Mercato'ya yaptığı açıklamalarda Davide Astori'nin transferi hakkında önemli bilgiler verdi. Kendisine sorulan "Transfer dönemi saat 23.00'da ona eriyor. Bir gelişme olacak mı?" sorusuna "Kulüpten ayrılacak bir sonraki futbolcu muhtemelen Astori olacak" cevabını verdi.

Sportif Direktör Salerno sözlerine şöyle devam etti;

"Astori aramızdan ayrılan bir sonraki oyuncu olabilir. Şu anda İtalya'nın en iyi savunma oyuncularından biri. Onunla ilgilenen bu kadar takım varken elimizde tutmamız çok zor. İngiltere ve İtalya da içinde olmak üzere Avrupa'nın pek çok ülkesinden talipleri var. Şu anda ne olacağını ben de tam bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Cagliari’de oynayan 27 yaşındaki başarılı savunmacının temsilcisi, FIFA Menajeri Renzo Contratto, “Astori, Galatasaray’a gelmeyi çok istiyor” dedi.

ÖNEMLİ OLAN CAGLIARI’YLE ANLAŞMAK 

Radyospor’dan Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Contratto, “Galatasaray futbolcumla ciddi bir şekilde ilgileniyor. Ancak mali nedenlerden dolayı transfer zor gözüküyor. Bana göre çok çalışmak gerekir. Cagliari, tüm haklarıyla satmak istiyor. Kiralamak değil. Tabii satış fiyatı için doğrudan kulübün başkanıyla görüşmek gerekiyor. Biz Galatasaraylı idarecilerle görüşüyoruz. Bizim açımızdan sorun yok. Ancak kulüplerin anlaşması gerekir” diye konuştu.

ASTORI DE GALATASARAY’I ÇOK İSTİYOR

Renzo Contratto, net olarak, “Astori, Galatasaray’a transfer olmak istiyor. Bu son derece açık. Arzusu ve isteği Galatasaray’da oynamaktır. Benim izlenimim Roberto Mancini’nin de futbolcuyu transfer etmeyi çok istediği yönünde. Ancak kulüp kiralık transfere sıcak bakmıyor. Galatasaray’ın satın alması gerekir. Bu nedenle bir zorluk yaşanıyor. Birazcık daha beklemek gerekir. Biliyorum ülkenizde 3 Şubat’a kadar transfer devam ediyor. Bakalım neler olacak” dedi.

Transfer dönemi Türkiye'de 3 Şubat Pazartesi günü sona ererken Avrupa'da ise bugün gece yarısına kadar takımlar son hamlelerini yapacak.