GSGAZETE -  Galatasaray ile sözleşmesi sona eren Johan Elmander yeni takımı Bröndby'e transfer olduktan sonra Türkiye'de geçirdiği günler hakkında açıklamalarda bulundu.

Danimarka basınına konuşan İsveçli futbolcu Galatasaray'da büyük kupalar kazandığını belirtirken Sarı Kırmızılı kulübün dünyadaki büyük en büyük klüperden bir tanesi olduğunu ifade etti.  "Transfer olduğum zaman tam benim gelecek planlarıma uyuyordu, yeni bir şeyler denemek istiyordum. Galatasaray gibi büyük bir kulüpte ve Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatı yakaladım" dedi.

"İstanbul'u çok seviyorum, insanları ve yemeklerini çok seviyorum. Bir daha böyle bir şans gelirse Türkiye'ye dönmek isterim. Galatasaray'da bulunduğum dönem, kariyerimde geçirdiğim en iyi yıllardı, hala görüştüğüm çok iyi arkadaşlar edindim" açıklamasını yapan tecrübeli golcü Galatasaray taraftarlarından da övgü dolu cümlelerle bahsetti; ""Bröndby taraftarları övgüyü hak ediyor ama Galatasaray taraftarının seviyesi daha yüksek. Türk taraftarların futbol tutkusu müthiş, futbolu bir başka yaşıyorlar" 

Öte yandan Galatasaray'ın Fenerbahçe ile ilgili yaşadığı rekabete de değinen golcü isim Fenerbahçe'ye karşı attığı golü hayatı boyunca unutamadığını ve çok özel bir an olduğunu söylerken maç esnasında ağlayan Sarı Kırmızılı taraftarları da unutamayacağını belirtti. Ayrıca Galatasaray'ın yuvası olduğunu belirteyen Johan Elmander, Galatasaraylı taraftarların gerek forma imzalatmak için gerrek de sosyal medya üzerinden yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi.