Jose Rodriguez, sarı-kırmızılı takımdaki görevinin dörtlü defansın önünde bir sigorta rolü oynamak olduğunu belirterek, "Gerek Türkiye'deki gerekse Avrupa'daki maçlarımızda bunu tıpkı Melo gibi yapabileceğime inanıyorum" dedi.

Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Jose Rodriguez, çok kaliteli oyunculara sahip bir takım olduklarını kaydederek, "Yanında oynadığım kaptanımız Selçuk İnan da bu oyunculardan bir tanesi. Takıma hücum yönünden de büyük katkı sağlıyor. Sistemin verimliliği açısından yanında savunma yönü kuvvetli bir oyuncu olması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

İspanyol futbolcu, sarı-kırmızılı takımda bu görevi daha önce Brezilyalı oyuncu Felipe Melo'nun üstlendiğini, şu anda ise bu bölgede kendisinin bulunduğunu aktararak, "Zamanla savunma açısından aynı agresif performansı gösterebileceğimi düşünüyorum. Özellikle Avrupa mücadelemizde o bölgeyi biraz daha güvenli tutmamız gerekebilir. Benim görevim de dörtlü defans önünde bir sigorta rolünü oynamak olacak. Gerek Türkiye'deki gerekse Avrupa'daki maçlarımızda bunu tıpkı Melo gibi yapabileceğime inanıyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Galatasaray'a transfer sürecinden de bahseden 20 yaşındaki Rodriguez, "2014-2015 sezonunu Deportivo'da kiralık olarak geçirdim. Benim için iyi bir sezondu. Önemli süreler aldım. Sezon sonunda birçok takımdan teklif geldi. Galatasaray'ın teklifi en cazip olanıydı" ifadelerini kullandı.

Jose Rodriguez, 4 yıllık sözleşme imzaladığı Galatasaray'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, şunları söyledi: 

"Galatasaray, tıpkı Real Madrid gibi sürekli kazanmaya oynayan bir kulüp ve büyük bir camia. Real Madrid'in kontratıma geri alma opsiyonu koyması, aslında benden halen beklentisi olduğunun da bir göstergesi ancak ben Galatasaray'a geldiğim ve Galatasaray'da olduğum için çok mutluyum."

Transfer sürecinde kafasında soru işaretleri oluştuğunu, ancak sarı-kırmızılı kulübe gelince kaygılarının tamamen yersiz olduğunu gördüğünü belirten sarı-kırmızılı futbolcu, şöyle konuştu:

"Takım arkadaşlarım bana hep yardımcı oluyor. Hepsine ve özellikle de hocam Hamza Hamzaoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Geldiğim ilk günden bu yana bana hep güven aşılıyor. Beni ilk 11'e almaktan çekinmedi. Takımda yer bulmak beni mutlu ediyor. Tüm bunların bir araya gelmesi adaptasyon sürecinin çok kısa sürmesinde etkili oldu. Beni mutlu eden bir diğer konu, eşim Tamara'nın da çok mutlu olması. Eğer yalnızca ben mutlu olsaydım ve Tamara mutsuz olsaydı Galatasaray'daki kariyerim çok sağlıklı geçmeyebilirdi. Tanrı'ya şükürler olsun ki, ikimiz de kendimizi çok iyi hissediyoruz. Hatta eşim 'İspanya'dan çağırırlarsa kesinlikle gitmeyelim' diyor bana."

Galatasaray'daki hedeflerinin sorulması üzerine de Jose Rodriguez, şunları kaydetti:

"En önemli amacım, Galatasaray formasıyla başarılar yakalamak. Futbolun meyvesi şampiyonluk ve kupadır. Ne kadar iyi oynarsanız oynayın o meyveye ulaşmazsanız hep bir şeyler eksik kalıyor. Buraya kupalar almaya, şampiyonluklar yaşamaya geldim. Kişisel hedeflerim arasında bir futbolcu olarak gelişimimi sürdürmek var. Henüz 20 yaşındayım ve burada yaşayacağım çok güzel maçlar olduğunu düşünüyorum. Bir futbolcu ve insan olarak kendimi burada geliştireceğim."