Galatasaray'ın Portekizli futbolcusu Josue Pesqueira, sarı-kırmızılı kulübe transfer olarak hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

Süper Lig'de 22 Ekim Cumartesi günü oynayacakları Trabzonspor maçı öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Josue, Porto'da kiralık olarak geldiği Galatasaray'da fazla süre bulamamasını şöyle değerlendirdi:

"Bunun için üzgünüm diyemem. Bunlara hazırlıklı şekilde geldim. Hocalarımın ve takım arkadaşlarımın bana yaklaşımı çok iyi. Bu kulübe beni kazandıran kişilere teşekkür ediyorum. Galatasaray'a gelerek bir hayalim gerçekleşti. Hayalim gerçekleşmişken üzüntülü olduğumu (az forma şansı bulmasıyla ilgili) söylemek mümkün değil."

Geçen sezonki Galatasaray'la bu sezon arasında kadroda kalite farkı olduğuna vurgu yapan Josue, "Kalite farkı var. Her pozisyonda inanılmaz bir rekabet var. Çok önemli bir 10 numaramız var, Sneijder. Geldiğim günden beri ondan çok şey öğreniyorum. Burada olma sebebim ihtiyaç olunca maksimumu vermek. Oynadığım pozisyonda ilk tercihin Sneijder olduğunu biliyorum." ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'da devam etmek istiyorum"

Josue, gelecek sezon da Galatasaray'da kalmak istediğini ancak bunun sadece kendisine bağlı olmadığını belirtti.

Galatasaray'da bulunmaktan mutlu olduğunu anlatan Josue, "Burada devam etmek istiyorum ama bu sadece benim verebileceğim bir karar değil. Kısa dönemdeki hedefim takıma yardımcı olup, şampiyon olabilmek." değerlendirmesinde bulundu.

Wesley Sneijder'in yokluğunda geçen hafta forma giydiği Gençlerbirliği karşısında güzel bir galibiyet elde ettiklerini aktaran Portekizli futbolcu, "Gençlerbirliği karşısında, maç boyunca hocamızın isteklerini sahaya yansıtmaya çalıştım. Burada tebriği sadece oynayanlar değil, bütün futbolcular hak ediyor. Büyük bir oyuncu havuzumuz var. Birbirlerini sürekli destek olan bir arkadaşlık ortamı var takımda." diye konuştu.