Portekiz basınında, yeni takımı için bugün sağlık kontrolünden geçecek olan Alex Telles'in bir aksilik çıkmaması durumunda resmi sözleşmeye imza atacağı ve daha sonra Almanya'ya kampa gideceği bildirildi.

Porto ile 5 yıllığına anlaşmaya varan sol bek oyuncusu için Galatasaray'ın 6.5 milyon euro ve bir sonraki satıştan yüzde 10 pay alacağı vurgulandı.

Galatasaray'ın ismi takasta geçen Josue konusunda henüz karar vermediği, Portekizli orta saha konusundaki kiralama durumunun ilerleyen günlerde belli olacağı kaydedildi.

Roberto Mancini'nin ısrarları sonucunda 2014'te Gremio'dan 6 milyon 150 bin euroya alınan Alex Nicolao Telles, Galatasaray ve Inter'in ardından kariyer çıkışını bu kez Porto'da deneyecek

KADER KEITA'DAN SONRA BİR İLK

2010-2011 yılında Abdul Kader Keita'nın Al-Sadd'a transferinden 8 milyon 150 bin euro kazanan Galatasaray'da en yüksek bedelle gönderilen 2. yabancı futbolcu ünvanını da Alex Telles alacak. 6 milyon euroya Fernando Meira'yı Zenit'e veren sarı-kırmızılılar, ilk kez bir savunma oyuncusundan bu kadar gelir elde etmiş olacak.



Kaynak: Sporx