Koray'ın son haftalardaki performansından memnun olan Hamzaoğlu'nun buna rağmen tecrübe faktörünü göz önüne alarak birçok derbide görev alan Semih'i Fenerbahçe karşısında oynatmaya karar verdiği , derbide savunmanın göbeğinde Chedjou'nun yanında Semih'in görev yapacağı belirtildi.

Sağ bek ve sol bekte Sabri ve Olcan isimlerinden vazgeçilmeyeceği vurgulanırken, Kadıköy'e puan farkıyla önde gidecek olmanın avantajı nedeniyle kontrollü futbolu tercih edecek olan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun orta sahada oyunun kontrolünü elinde bulundurmayı planladığı son haftalardaki tek forvetli sisteminden de vazgeçmeyeceği ifade edildi. 

Sivasspor kaşılaşmasında geçirdiği hafif sakatlığın ardından 15 gündür dinlendirilerek derbiye hazırlanan Burak Yılmaz'ın tam olarak hazır olduğu ve derbide Umut Bulut'u yerine sahada olacağı öğrenilirken teknik direktör Hamzaoğlu'nun oyuncularına ''Kazanmak için sahada olacağız, onun için mücadele edeceğiz. Ancak puan farkıyla önde gideceğimiz bu zor deplasmandan alacağımız 1 puan bize şampiyonluk yolunda avantaj olacaktır. Kontrollü ve temnkinli oynayacağız'' dediği ifade edildi. 

Son maçlarda sergilediği performansla dikkat çeken Yasin'i yine ilk 11'de sahaya sürmeyi düşünen genç teknik adamın forvet arkasında Sneijder'le , kanatlardan da Yasin ve Bruma'yla Burak'a gol yollarında destek vermeyi düşündüğü vurgulandı.