Galatasaray’ın yeni teknik direktörü, İtalya’da bir araya geldiği başkan Ünal Aysal ile sarı kırmızılı takımı enine boyuna konuştu ve şu isteklerde bulundu.

Prandelli’nin takımın başına geçmesi ile Avrupa medyasında Galatasaray için transfer iddiaları da hız kazandı. Eto’o başta olmak üzere birçok isim G.Saray için yazıldı. Ancak başkan Aysal ile yaptığı yüz yüze görüşmede Cesare Prandelli rapor niteliğinde şu görüşlerde bulundu.

'BU KADRO iLE TÜRKiYE’DE ŞAMPiYON OLURUZ'

1- Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, İtalyan hoca transfer yapmayı düşündükleri mevkileri iletti. Ve Mancini’nin takviye istediği noktaları belirtti. Prandelli ise şu görüşte bulundu...

- Bu takımla Türkiye’de şampiyon olmayı beceririz. Elimizde iyi bir kadro var. Bana göre takım gayet iyi ve alternatifler de var, kısaca sorun yok.
2-Ardından Prandelli önce Avusturya kampında takımı tanımak istediğini iletti ve ekledi:

- Önce takımımı, futbolcularımı yakından tanımalıyım. Her oyuncumun artı ya da eksi yönlerini görmeliyim. Takımımı yakından tanıdıktan sonra transfer konusunda konuşalım Sayın Başkan...

TRANSFER BÜTÇESİ TALEP ETMEDİ

3- Başkan Ünal Aysal’ın sarı kırmızılı takımın mali gerçeklerini aktardığı teknik direktör Cesare Prandelli, tekrar başkan Aysal’ın yüreğine su serpecek bir görüşte bulundu.

- Bana göre Galatasaray'ın kadrosu oldukça iyi. Ancak kampın ardından eğer bir eksiğimiz var ise oturup imkanlarımız çerçevesinde takımımızı takviye ederiz. Biz, şartlar neye müsaade ediyorsa ona göre hareket ederiz. Ama önce takımımı iyice tanımalıyım.

Kısaca Cesare Prandelli, başkan Ünal Aysal’dan astronomik istekler ve herhangi bir transfer bütçesi talep etmemişti.

KAMP PRANDELLİ'NİN RAPORUNA GÖRE

4- Ardından, Aysal, 39 kontratlı futbolcu olduğunu ve Avusturya kampı öncesinde elemeleri gereken bir liste olduğunu belirtti.

Çünkü hafta içinde düşünce Mancini’nin raporuna göre kamp kadrosunu belirlemekti. Cesare Prandelli devreye girdi:

- 8 Temmuz'da topbaşı yapıp 11 Temmuz’da kampa gidiyoruz. 3 günlük sürem var. Oyuncularım ile yüz yüze görüştükten sonra kamp kadrosunu belirleyeceğim. 

Aysal da Prandelli’nin isteğini onayladı ve Mancini’nin raporunu referans olarak devretti.