Geride kalan sezonu Spor Toto Süper Lig ve ziraat türkiye kupası şampiyonluklarıyla kapatan Galatasaray, 2015-2016 sezonu öncesi kadrosundaki şişkinliği azalttı.
      
Sarı-kırmızılı ekip, geride kalan sezon verim alamadığı oyuncularının büyük bölümünü yeni sezon planlaması içinde düşünmezken, 1 oyuncusunu sattı, 2 oyuncusunun sözleşmesini feshetti, 5 oyuncusunu kiraladı, 5 oyuncusunun sözleşmesini uzatmadı ve 3 oyuncusundan ise kendilerine kulüp bulmasını istedi
      
Geride kalan sezonu Malaga'da kiralık geçiren Nordin Amrabat'ın, İspanyol kulübün 3,5 milyon avroluk satın alma opsiyonunu kullanmasının ardından Galatasaray kariyeri sonlandı.



BRUMA REAL SOCIEDAD'A GÖNDERİLDİ

Önemli bir yatırımla transfer edilen Portekizli oyuncu Bruma, beklentilerin altında kalan performansının ardından, bir başka İspanyol ekibi Real Sociedad'a satın alma opsiyonuyla kiralandı. Sarı-kırmızılılar, genç oyuncularından Furkan Özçal'ı Kayserispor'a, Berk İsmail Ünsal'ı Giresunspor'a, Endoğan Adili'yi İsviçre İkinci Lig ekiplerinden Will 1900'e ve Emrecan Coşkun'u ise Alanyaspor'a kiralık olarak verdi.
      
Dany Nounkeu ve Kaan Baysal'la olan sözleşmelerini fesheden "Cim Bom", sözleşmeleri sona eren Aydın Yılmaz, Goran Pandev, Gökhan Zan, Sinan Bolat ve Emmanuel Eboue ile devam etmedi.
      
Sarı-kırmızılılarda Lucas Ontivero, Yekta Kurtuluş ve Blerim Dzemaili'den kendilerine kulüp bulmaları istendi.



5 YENİ TRANSFER

Ligdeki en ciddi rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın kadrolarına kattığı önemli isimler sonrası taraftarının transfer baskısıyla karşı karşıya kalan Galatasaray, 5 oyuncu aldı.
      
Sarı-kırmızılıların bu dönemde transfer ettiği isimler arasında en dikkati çeken, Alman yıldız Lukas Bodolski oldu. Sarı-kırmızılı ekip, İngilitere Premiere Lig ekiplerinden Arsenal'in kadrosunda buluna Podolski ile 1 yılı opsiyonlu 4 yıllık mukavele imzaladı.
      
"Cim Bom", Fransa'nın Troyes takımından Lionel Carole'la 4 yıllık, İspanyol ekibi Real Madrid'den Jose Rodriguez'le 4 yıllık, Akhisar Belediyespor'dan Bilal Kısa ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık ve İngiltere'nin Reading takımından Jem Paul Karacan'la da 3 yıllık mukavele yapıldı.
      
Sarı-kırmızılı ekip, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile 3 yıllık, tecrübeli oyuncu Sabri Sarıoğlu ile de 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık yeni sözleşme imzaladı.


MELO'NUN DURUMU HALA NETLEŞMEDİ

Sezon sonunda takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Brezilyalı oyuncu Felipe Melo'nun durumu henüz netleşmedi.
      
İtalya'nın Inter takımıyla temasta olan ancak sarı-kırmızılı kulüple sözleşmesini feshedemeyen Melo'nun, kariyerine nerede devam edeceği merak konusu.
      
Galatasaray ile Inter arasındaki bonservis veya oyuncu takası konusunda görüşmelerden henüz sonuç alınamazken, Brezilyalı oyuncunun takımda kalma ihtimali de tekrar gündeme geldi.


GÜNDEMİ İBRAHİMOVİC BELİRLEDİ

Transfer döneminde adı Galatasaray'la en fazla anılan isim, Paris Saint Germain'in İsveçli yıldızı Zlatan İbrahimovic oldu.
      
Yönetim tarafından sık sık bu oyuncuyla ilgilenilmediği açıklansa da, yurt içi ve yurt dışı medyada gündeme yansıyan haberler, taraftarların beklentisini devam ettirdi.
      
Kulüp başkanı Dursun Özbek ise UEFA Mali Fair Play konusuyla ilgili hassas bir dönemde bulunduklarını ve yıldız oyuncunun transferinin gerçekleşmesi için gerekli kaynaklarının olmadığını açıkladı.
     
LİG ÖNCESİ 6 MAÇ YAPTI

Galatasaray, Süper Lig'de yeni sezon öncesi 5'i hazırlık olmak üzere 6 müsabaka oynarken, 5 galibiyet, 1 yenilgi aldı.
      
Yeni sezon hazırlıklarının ilk yurt dışı etabını Avusturya'nın Windischgarsten bölgesinde geçiren sarı-kırmızılılar, Çek Cumhuriyeti'nin Jihlava takımıyla ve Avusturya'nın Ried ekibiyle oynadığı özel müsabakaları 2-1'lik skorla galip tamamladı.
      
İkinci kamp döneminde bu kez Avusturya'nın Velden bölgesine geçen "Cim Bom", İspanyol ekibi Celta Vigo ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kazanırken, Fransa'nın Nice takımına karşı çıktığı özel maçta ise 4-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Galatasaray'ın bu dönemde İtalyan ekibi Udinese ile çıktığı özel maç ise skor 0-0'ken taraftar olayları nedeniyle tamamlanamamıştı.
      
Avusturya kampı dönüşü ünlü İtalyan ekibi Inter'le İstanbul'da bir özel müsabaka yapan Galatasaray, eski çalıştırıcısı Roberto Mancini'nin başında bulunduğu rakibini, Türk Telekom Arena'da 1-0 yendi.


İLK RESMİ MAÇINDA KUPA KAZANDI      

Galatasaray, ligde yeni sezon öncesi çıktığı ilk resmi maçında ise sezonun ilk kupasını kaldırdı. TFF Süper Kupa karşılaşmasında, Bursaspor ile Ankara'da karşı karşıya gelen sarı-kırmızılılar, 1-0'lık skorla galip gelip, kupanın sahibi oldu.