AA - Geçmiş yıllarda Türkiye'de Galatasaray ve Beşiktaş'ta görev yapan Rumen teknik adam, Ukrayna temsilcisinin sağlık sponsoru olan Acıbadem Fulya Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Açıklamalarınızda Galatasaray ve Beşiktaş'ta başkan değişikliklerinin sıklığını söylediniz. 13 yıldır aynı başkanla devam eden Fenerbahçe'nin teklifini neden kabul etmediniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Galatasaray ve Beşiktaş hakkında konuştum. Onların başkanları ile ilgili görüş bildirdim. Fenerbahçe ile ilgili fikrimi belirtemiyorum. Ancak iki şampiyonluğu Fenerbahçe'ye karşı kaybettiğimizi biliyorum. Bu konuyla ilgili kafamda birçok soru işareti var." 

Yaptığı bu açıklamanın belirsizlik yarattığı ve bunu açması istenen Lucescu, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe'ye karşı tabii ki olumsuz bir şey yok. Ben Shakhtar Donetsk'te yapmak istediklerimi yerine getiriyorum. Oradaki atmosfer çok güzel. İstediğim şekilde takımı kuruyorum. Yenilgiyi hiçbir zaman kabul etmiyorum. Her zaman rövanşı bir şekilde almayı severim. Fenerbahçe'ye saygım sonsuz. Aslan burcuyum. Aslan burcu her zaman mücadele etmeyi sever. O zamanlar olanlar kimsenin suçu değil. Fenerbahçe'ye karşı olumsuz düşüncem yok. O zamanlar olanlar oldu. Ben şu anda istediğim yerdeyim."

"İstanbul'da olmak her zaman zevk"

Mircea Lucescu, basın toplantısında İstanbul'a olan sevgisini dile getirdi.

İstanbul'a her zaman mutlulukla döndüğünü vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Burada olmak için her zaman fırsat yaratmaya çalışıyoruz. İstanbul, dünyanın en güzel ve en ilginç şehirlerinden bir tanesi. Orhan Pamuk'un İstanbul ile ilgili kitabını okuyan kişinin her defasında buraya sevgiyle döneceğini biliyoruz" şeklinde konuştu.

Genç sporcuların eğitiminden geçmesinin önemine değinen Mircea Lucescu, "Ben bunu Ukrayna'da yapıyorum. İsteseler de istemeseler de benim planlarım doğrultusunda gitmelerini sağlıyorum. Bu sabah futbolcularım, Ayasofya, Sultanahmet ve Kapalıçarşı'yı gezmek istemiyorlardı. Ben onları zorladım. İstanbul'un güzelliklerini görmeleri için onları zorluyorum. Bu da genç oyuncuların eğitiminde önemli bir nokta" ifadelerini kullandı.

"Uzun süreli planlamaların adamıyım" 

Türkiye'de futbol sektöründe çalışmanın zorluğuna değinen Lucescu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antrenör burada maalesef kendini güvende hissetmiyor. Çok sık başkan değişiyor. Galatasaray ve Beşiktaş'ta bunu yaşadım. Zaferlerden sonra bile iki kere başıma geldi. Üçüncü kez başıma gelmesini istemiyorum. O yüzden üçüncü kez olmayabilir. Ben uzun süreli planlamaların adamıyım. Buradaki planlamalar kısa olduğundan düşünmüyorum. Genelde tasarruf adamıyım. Başkanlar ise tam tersi, israf ediyorlar. O yüzden anlaşamıyoruz."