G.Saray için en kötü senaryo, İstanbul’daki ilk maçtaki gibi erken gol yemek olacaktır. Prandelli gereken tedbirleri almalı ve ilk yarım saat kalesini gole kapamalı. Bunu başarabilirsen B.Dortmund’un zayıf savunması mutlaka pozisyonlar verecektir.

BORUSSIA Dortmund maçı G.Saray için Şampiyonlar Ligi'ne tamam veya devam diyeceği bir karşılaşma. Kazanırsa şansını son 2 haftaya taşır. Şartlar ne olursa olsun bu maçtaki bütün hesaplar galibiyet üzerine yapılmalı.

DORTMUND her ne kadar Devler Ligi'ne 3'te 3 yaparak başlasa da ciddi derecede sorunları olan bir takım. Bundesliga'da küme düşme hattında olmaları, -6 averaja sahip ve üst üste 4 maçını kaybetmiş bir takım olmaları göz ardı edilmemeli. Takım aynı takım. Savunmada büyük problemler yaşıyorlar.

İSTANBUL UNUTULMALI

HUMMELS o savunmanının belkemiği ve sakat. G.Saray bu durumdan faydalanmalı, İstanbul'daki maçı unutmalı. Dortmund'un hızlı hücumcularına alan bırakmadan kompakt bir savunmayla rakibi karşılayıp Bruma, Burak ve Sneijder gibi oyuncularıyla hızlı hücumlar yaparak gol aramalı. Buradaki anahtar rakibin kanat hücumlarını kapatabilme becerisinde. Prandelli bir İtalyan ise bu stratejiyi sahaya nasıl yansıtacağını da biliyor olmalı.

G.SARAY'IN hücumda sorunlar yaşadığını, çok üretken olmadığını, oyunu rakip sahaya yıkamadığını biliyoruz. Ligde yapamıyorsun, Almanya'da bunu hiç yapamazsın. Yapman gereken tek bir şey var, o da kaleni savunmak. Bunu başarabilirsen Dortmund'un zayıf savunması sana mutlaka pozisyon verecektir. Başka bir oyun planı olamaz.

İLK YARIM SAATE DİKKAT

G.SARAY için en kötü senaryo, İstanbul'daki gibi erken bir gol yemek olacaktır. Prandelli gereken tedbirleri almalı ve ilk yarım saat kalesini gole kapatacak formülleri üretmeli.

DÜNYADAKİ her takım, seviyesi ne olursa olsun savunma yapabiliyor. G.Saray kalitesindeki bir ekip de bunu yapabilir. Çünkü sarı-kırmızılı ekibimiz Dortmund'un temposuna çıkamaz, onlar kadar koşamaz ve hızlı oynayamaz.

O yüzden yapması gereken tek bir blok halinde birbirine yakın kompakt bir savunma kurgusu oluşturmak. Kolay değil ama başarılabilir.

DORTMUND'U bundan daha kötü durumda yakalayamazsın. Bir beraberlik bile UEFA Avrupa Ligi için büyük bir avantaj getirecektir. Bu faktör de unutulmamalı.

Alan bırakırsan cezayı keserler

BORUSSIA Dortmund, 2. lig ekibi St. Pauli karşısında bile geçen hafta kupada golü bulana kadar çok bocaladı. Golü bulduktan sonra başka bir hüviyete bürünüyorlar. Ama kapanan savunmaları açmak konusunda büyük zorluklar yaşıyorlar. Çünkü hem Immobile hem de Aubameyang kontratak oyuncusu.

İLK maçtaki hatalar kabul edilir gibi değildi. Şayet bugün de Reus, Kagawa, Immobile ve Aubameyang'a alan bırakırsak farklı bir yenilgiden kurtulamayız. Oyun planı belli, mesele bunu başarmak.