Galatasaray'ın göreve Hamza Hamzaoğlu'nu getirmeden önce Hikmet Karaman ile görüştüğü ancak Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in bu anlaşmaya engel olduğu iddia edildi.
 
Sky 360'da yayınlanan Telegol programına bağlanan Karaman, konu hakkında önemli açıklamalar yaparken Ünal Aysal'ın kendisine sportif direktörlük teklif ettiğini ancak kabul etmediğini dile getirdi.
İşte Karaman'ın çok konuşulacak sözleri;
 
"GURURUMU OKŞAYICI SÖZLER SÖYLEDİ"
 
"Galatasaray yönetim kurulu kararını vermiş hayırlı olsun diyorum kısa ve net. Bu genel bir mesaj Türkiye'nin genel mejajı bu. Herkes kıssadan hisseyi alan alsın."
 
"Prandelli görev başı yaptığı gün Müfit hoca aradı onunla konuştum. Daha sonra Fatih hocayı aradım. Gururumu okşayıcı şeyler söyledi. Sırf gururumu okşama adınaysa üzüntü verici."

"O dönem Prandelli'nin gelmesi, ben de boştaydım. Sen bu işi hak ediyorsun. Medya grubuna da benim gelebileceğimi belirtti. Tabi çok hoşuma gitti. Son 2 gündür bir takım tartışmalar var."
 
"FATİH HOCA VETO ETMİŞSE..."
 
"Fatih hoca bizim adımızı veto etmişse ayıptır. Birilerini veto etmek hoş değil. Sadece ben yokum Yılmaz Vural da var, Tugay hoca da var. Galatasaray'ın kendi içinden başka antrenör arkadaşlar da var. Benim olacağım bir durum yok."

"Konuştuğum insanlar da ortak çok dostumuz var. İnsanlar bir şeyler konuşuyor, yorum yapıyor. Ama ben Fatih Terim'in bu yorumları düşünebilecek kapasitesi olduğunu düşünüyorum. Bir kişi seçilmiş tüm bu konuşmalar Hamza hocayı da yıpratacak. Onun da bir günahı yok. O attığım tweet bence çok güzel bir tweet."
 
ÜNAL AYSAL'DAN KARAMAN'A O TEKLİF!
 
"Bu ülkede çok yanlış işler oluyor. Çok yanlış konuşmalar oluyor. Bazı insanlar bilmeden suçlama getiriyor. Fevkalede üzücü, tiksindirici bir durum var. O tweet'ten hepimiz ders almalıyız. Ben Türk futbolu adına varım. Öyle birileri istedikleri gibi her yeri yönetmesin. "
 
"Ünal bey bana dedi ki 'Git Florya'nın varisi ol' dedi. Ben de sahada olmak istedim ne bileyim ben olay bu. Bana 'Bir yabancı hoca getirmek istiyorum ama seni çok beğeniyorum sportif direktör olarak Florya'nın varisi ol' dedi kabul etmedim."