Galatasaray’ın Ziraat Türkiye Kupası’nda bu hafta Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı maç, 22 Ocak’a ertelenmesi, kaleci Sinan Bolat konusunda hesapları bozdu.
 
Porto ile yapılan sözleşmede, ilk yarı 5 resmi maçta oynamaması durumunda geri çağrılabileceği maddesini düşünen Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Türkiye Kupası’ndaki Eskişehir, Balçova Yaşamspor ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla Şampiyonlar Ligi’ndeki Arsenal karşılaşmasında Sinan Bolat’ı kalede görevlendirmişti. Galatasaray tüm hesaplarını 31 Aralık’ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile oynanacak Türkiye Kupası maçına göre yapmış, Sinan’a bu mücadelede forma vererek, 5 karşılaşmalık kotasını doldurmayı planlamıştı.
 
MUSLERA KALEDE
 
Kupa maçının ileri bir tarihe alınmasıyla Sinan’ın oynama ihtimali ortadan kalktı. Böylece, Galatasaray ve Hamza Hamzaoğlu’nun elinde sadece tek alternatif kaldı: Beşiktaş derbisi... Ancak teknik heyetin, böylesine kritik bir mücadelede Muslera’nın yerine Sinan’ın 11’de çıkmasına sıcak bakmadığı öğrenildi. Geriye kalan tek çare ise derbide Sinan’ın sonradan oyuna girmesi... Bu formül de çok zor görünüyor.
 
Bu gelişmeye karşın iplerin Sinan’ın elinde olduğu belirlendi. Porto’nun geri çağırması halinde gidip gitmeyeceğine futbolcunun kendisinin karar vereceği belirtildi. Sinan Bolat’ın ise gitmeyi kesinlikle düşünmediği dile getirildi.