Galatasaray’da forma şansı bulmakta zorlanan ve takımdan ayrılmayı düşünmeye başladığı ifade edilen Bruma, kendisi gibi geleceğin yıldızları arasında gösterilen akranlarının arasında en büyük hayal kırıklığı yaşayan isim oldu.

Türkiye’de 2013’te düzenlenen FIFA U-20 Dünya Kupası’nda parlayan isimler arasında Portekiz Milli Takımı’nın yıldızı Bruma da vardı. Genç futbolcu, sarı-kırmızılılara transfer olmasını sağlayacak başarılı performansını attığı beş golle süslemiş, turnuvanın en skorer ikinci ismi olmuştu. Ancak o turnuvada parlayan diğer isimler, bugün formasını giydikleri kulüplerde futbollarını bir adım daha ileriye taşıma fırsatını sağlayacak oynama sürelerini yakalarken, Bruma bir türlü ilerleyemedi.

Üst düzey ligler

Süper Lig’e göre daha zorlu olduğu kabul edilen, La Liga, Serie A ve de Primeira’da top koşturmalarına karşın, Fransız Pogba, İspanyol Deulofeu, Kolombiyalı Quintero ve Uruguaylı Lopez gibi isimler Portekizli futbolcudan daha fazla forma şansı bularak gelişimlerini sürdürdü. U-20 Dünya Kupası’nda parlayan diğer isimler Jese ve Assifuah ise sakatlık sorunları nedeniyle bu sezon kulüplerinde yeterli oynama sürelerini bulamadı.