Galatasaray’ın Bosna Hersekli milli futbolcusu İzet Hajroviç, “Türkiye’de güzel bir hayatım var. Türkçe öğrenmeye de başladım. Orada, kendi evimde gibiyim” dedi.

Brezilya’nın evsahipliğinde düzenlenecek 2014 Dünya Kupası öncesinde, ilk hazırlık maçını yarın Avusturya’nın İnnsbruck kentinde Mısır’a karşı oynayacak Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı, kamp yapacakları otelde toplanmaya başladı.

Galatasaray’ın devre arasında kadrosuna kattığı Hajroviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de güzel bir hayatı olduğunu ve kendini ”kendi milleti” arasındaymış gibi hissettiğini dile getirdi. Hajroviç, ”Türkçe öğrenmeye de başladım. Orada, kendi evimde gibiyim. İstanbul harika bir şehir ve şimdilik her şey yolunda” diye konuştu.

Chelsea maçının ilk yarısında oyundan alınmasının ardından Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ile arasında herhangi bir sorun yaşanmadığını söyleyen Hajroviç, ”Ona kızgın değilim. Galatasaray’a gelmemi kendisi istedi ve bugün Galatasaray’da olmam onun sayesinde gerçekleşti. Zaten maçın ardından bana, neden oyundan çıkarıldığımı açıkladı. Kısacası, kendisiyle aramda hiçbir sorun yok” ifadelerini kullandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turda Chelsea ile Londra’da yapacakları rövanş maçından son derece umutlu olduğunu belirten Hajroviç, erken gol yemedikleri takdirde turu geçmek adına şansları bulunduğunu kaydetti.

Hajroviç, ”Chelsea iyi bir takım, ancak biz de kaliteli oyunculara sahibiz. Umarım Londra’da gülen taraf biz oluruz” dedi.

Mısır’la oynayacakları özel maçı ve Brezilya’nın evsahipliğinde düzenlenecek 2014 Dünya Kupası’nda Bosna Hersek’in şansını değerlendiren Hajroviç, sözlerini şöyle tamamladı:

”Kendimize duyduğumuz güvenin artması için Mısır maçını kazanmalıyız. Öz güven, Dünya Kupası öncesinde bizim için önemli. Dünya Kupası’nda, zorlu bir grubumuz var, ancak gruptan çıkabileceğimizi düşünüyorum. Brezilya’da sürpriz olacağız. Hiçbir takımdan korkmamıza gerek yok.”

AMK