Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den, Borsa  İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada,  Kevin Grosskreutz'un transferi için Borussia Dortmund Kulübü ile 1,5 milyon avro  karşılığında anlaşıldığı bildirildi. 

Sarı-kırmızılıların, bu sezon sonunda ligde UEFA Şampiyonlar Ligi  gruplarına katılmaya hak kazanması halinde bir defaya mahsus Alman kulübüne 250  bin avro daha ödeme yapılacağı belirtildi. 

Açıklamada, 27 yaşındaki Alman futbolcuya, 3 yıl için toplam 4 milyon  850 bin avro sabit, 20 bin avro da maç başı ücret ödeneceği kaydedildi. 

Transfer süreci hakkında bilgi verildi 

Galatasaray Kulübü, Kevin Grosskreutz'un transfer süreciyle ilgili  bilgilendirmede de bulundu. 

Açıklamada, Alman futbolcunun dün detaylı sağlık taramasından  geçirildiği belirtilerek, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstanbul Bölge  Müdürlüğü'nde, yetkililer huzurunda kulübümüz ile profesyonel futbolcu,  sözleşmesini imzalamıştır" denildi. 

Sözleşmenin imzalanmasının ardından evrakların kopyalarının  sarı-kırmızılı kulüp tarafından FIFA'nın Transfer Eşleştirme Sistemi'ne (TMS)  saat 23.55.00 itibarıyla yüklendiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi: 

"TMS sisteminde yaşanan problem nedeniyle işlemin sonuçlanma saati  00.00.48 olarak görünmüştür. Bu nedenle işlem TFF tarafından onaylanamamış, karar  FIFA'nın değerlendirmesine kalmıştır. TMS tarafından işlemin zamanında yapıldığı  ile ilgili kayıtlar ve bilgiler, FIFA ile paylaşılmıştır. Transferin onaylanması  için FIFA'nın teknik incelemesi beklenmektedir."