Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan  Hamzaoğlu, haftalardır zorlu maçlar oynadıklarını belirterek, "Bugün de aynı  şekilde oldu. İyi bir rakibe karşı sahaya çıktık ve şükürler olsun yine  galibiyetle ayrıldık" dedi. 

Maça hızlı başladıklarını ancak Gençlerbirliği'nin de aynı şekilde  karşılık verdiğini vurgulayan sarı-kırmızılı teknik adam, "Karşılıklı hücumlar,  pozisyonlar vardı ama gol gecikti. Her şeye rağmen oyuncularım, sonunda bize  lazım olan golü buldular. Gerçi maçın en net pozisyonu son saniyede oldu ve  hepimizin yüreğine inecekti ama şükürler olsun kazandık. Şimdi Beşiktaş derbisine hazırlanacağız. İnşallah her şey umduğumuz gibi gider" diye konuştu. 

"Penaltı varmış galiba" 

Hamzaoğlu, Umut Bulut'un yerde kaldığı ve penaltı beklenen  pozisyondaki görüşünün sorulması üzerine, "Sahada biz net göremedik. Penaltı  olduğunu düşündük. Şimdi televizyondan baktık ve penaltı varmış galiba. Böyle  pozisyon olabiliyor. Ancak bugün puan kaybetseydik daha çok üzülürdük tabi ki.  Hakemin performansını da beğendim. Gördüğünü çalmaya çalıştı. Son haftalarda onlar da gergin" değerlendirmesinde bulundu. 

Takımının savunma performansından memnun olduğunu aktaran  sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Savunmamız haftalardır dengeli bir duruş gösteriyor.  Gol yemeden geçtiğimiz 5. maç oldu. İnşallah sezon sonuna kadar hiç gol yemeyiz"  ifadelerini kullandı. 

"Saha içine kimse karışamaz" 

Hamza Hamzaoğlu, kariyeri boyunca hiçbir yöneticinin takım kadrosuyla  ilgili kendisine müdahalede bulunup bulunmadığı şeklindeki bir soru üzerine,  böyle bir şeye müsaade etmeyeceğini söyledi. 

"Öyle bir şey varsa biz orada yokuz demektir" diyen Hamzaoğlu, "Öyle  bir durum, sadece bedenen orada olduğumuz anlamına gelir. Böyle bir yerde ben  asla olmam. Saha içine ben ve ekibimden başka kimse karışamaz. Müdahale olduğu  gün ben bırakırım" şeklinde konuştu. 

"Kimse vazgeçilmez değil" 

Mersin İdmanyurdu maçında oyundan alması nedeniyle kendisine tepki  gösteren Emre Çolak'ın bugün kadroda yer almamasıyla ilgili yöneltilen bir soruya  yanıt veren Hamzaoğlu, kimsenin vazgeçilmez olmadığını dile getirdi. 

Emre Çolak'ın hareketinin doğru olmadığını ve kendisinin de bunun  farkına varıp özür dilediğini aktaran Hamzaoğlu, "Bu hafta Umut Bulut ve Burak  Yılmaz'la maça başlayacaktık. Yine yedeklere Hamit Altıntop ile Pandev'i de  almıştık. Oyun kurgumuz böyleydi. Tabi diğer yandan o olmadan da maç  kazanabildiğimizi göstermek istedik. Emre Çolak'a değer veriyoruz. Bunu herkes  iyi bilmeli. Kimse vazgeçilmez değil. Herkes bu takım için mücadele edecek ve  ettiği sürece de burada var olacak" şeklinde konuştu. 

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, Bruma'yı da yine taktiksel bir tercihten  dolayı kadroya almadığını dile getirdi. 

"Derbi zor geçecek" 

Hamza Hamzaoğlu, gelecek hafta Beşiktaş ile yapacakları derbi  karşılaşmasının zorlu geçeceğini söyledi. 

Derbinin her iki takım için de zorlu olacağını vurgulayan  sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Onlar deplasmanda bize karşı oynayacaklar. Biz ise  sahamızda güvenli ve coşkulu bir şekilde oynamaya çalışacağız" ifadelerini  kullandı. 

Ligdeki tüm maçların yüksek seviyede oynandığını aktaran Hamzaoğlu,  "Bizim için de rakiplerimiz için de kolay maç yok. Herkes herkesi yenebilecek  güçte. Hele büyük takımlara karşı motivasyon daha farkı oluyor. Bugün rakibin  sıkıntısı stresi yoktu. Kendilerini göstermeye çalıştılar ve iyi oynadılar. Puan  farkına aldanmayalım, kolay olmuyor" şeklinde görüş belirtti. 


Sakatların durumu 

Hamza Hamzaoğlu, sakatlanarak maçtan çıkmak durumunda kalan Selçuk  İnan ve Hamit Altıntop'un durumlarıyla ilgili bilgi verdi. 

Selçuk'un adalesinde kasılma olduğunu ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki  Medicana Sivasspor maçına yetişmesinin zor göründüğünü dile getiren  sarı-kırmızılı teknik adam, "İnşallah 1 hafta içinde rahatlar ve Beşiktaş  derbisinde oynatırız" derken, Hamit'le ilgili olarak da, "Sakatlığını yeni  atlatmıştı ve üstelik ısınmadan oyuna girmek zorunda kaldı. Yine eski sakatlık  bölgesinde ağrısı hissetti ama ciddi olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini  kullandı.