Galatasaray'Da Dany Nounkeu'nun Malaga ile oynana hazırlık maçında kırmızı kart görmesi beraberinde gündeme "cezalı duruma düşecek mi?" sorusunu getirdi.

Maçın 73. dakikasında karşılaşmanın hakemi Halil Mutlu Meler tarafından penaltıya sebebiyet vermesi ve "son adam" olmasından dolayı oyundan ihraç edilen Dany konusunda otoriteler dahi ikiye bölündü. Bazı isimler Dany'in gördüğü kırmızı karttan dolayı otomatikmen bir maç ceza alabileceği iddiasında bulunmasına karşılık sporx.com tartışmaya son verecek talimat düzenlemesine ulaştı. Futbol Disiplin Talimatı'nın "İnfazın Özel Hükümleri" başlıklı 93. maddenin 10. fıkrasında, "Oyun kurallarını ihlal etmekten ötürü özel bir müsabakada ihraç edilen futbolcular, aynı olayda disiplin kurullarınca ayrıca cezalandırılmamışsa bir sonraki resmi müsabakada Betkanyon oynayabilir" demesi G.Saraylı futbolcunun bir sonraki maçta oynayabileceğini ortaya koydu.

Bir futbolcu gördüğü kırmızı karttan dolayı (Hakaret, saldırı vb.disiplin eylemleri gibi) hakem tarafından disiplin kuruluna sevk edilmesi halinde ancak bir cezai yaptırımla karşılaşabiliyor. Dany ile ilgili Malaga maçından dolayı kırmızı kartın dışında herhangi bir sevk işleminini gerektirecek bir durumun olmaması Kamerunlu futbolcunun kırmızı kartını cezasız bırakmış olacak.

İŞTE İLGİLİ MADDE


Sporx