Yeni Kocaelispor Kulübü, Galatasaray Kulübü'nün altyapısına 2 oyuncu verdiKulübünün sporcularından 2001 İzmit doğumlu Melih Günaydın ve 2002 doğumlu İzmit Talha Baycan'ın transferi konusunda Galatasaray A.Ş. ile her konuda anlaşıldığı belirtildi. Futbolcular, 20014-2015 sezonundan itibaren Galatasaray forması giyecek. Transferi görüşmelerini Galatasaray adına yönetici Savaş Çam ve Ahmet Keskinkılıç ile Yeni Kocaelispor Kulübü adına başkan Yusuf Uzuner, yönetici Engin Acar ve antrenör Burak Uzuner katıldı.


Kulüp Başkanı Yusuf Uzuner yaptığı açıklamada, "Sporcularımızın konaklama, eğitim, ve her türlü ihtiyaçları konusunda Galatasaray kulübü ile anlaşmış bulunuyoruz." dedi. Uzuner, Talha Baycan ve Melih Günaydın'ın bundan sonra Florya da kalacağını, eğitimlerini de burada devam ettireceklerinin altını çizerek, "Melih 6 yıl önce Talha da 3 yıl önce kulübümüz bünyesindeki futbol okullarına geldiler. Doğru, sistemli ve çok çalışarak bugünlere getirdik. İnşallah bundan sonraki futbol hayatlarında da başarılı olurlar ve bizim en iyi şekilde temsil ederler. Bünyemizde daha da çok yetenekli futbolcular var bunları da yetiştirip Allah'ın izni ile Türk futboluna uzun yıllar üst düzey liglerde hizmet eden futbolcular olacaklardır." diye konuştu.

Kulüp antrenörü Burak Uzuner ise Melih Günaydın'ın 6 sene önce kulüplerine geldiğini anlattı. Uzuner, şöyle devam etti:

"Melih 6 sene önce 7 yaşındayken kulübümüze geldiğinde karşımda solak, futbol becerisi iyi olmayan fakat inanılmaz hırslı mücadeleci bir çocuk gördüm. Kendimde solak bir futbolcu olmamdan ülkemizdeki sol kanat eksikliğini göz önüne alarak Melih' i 7 yaşından itibaren sol bek olarak yetiştirdik. Hırsı, azmi, karalılığı ve çabuk öğrenmesi Onun gelişimini hızlandırdı. Talha' nın durumu ise çok daha farklı. Talha 3 sene önce babası İrfan abi bize getirdiğinde çok kilolu bir sporcuydu. Futbolu çok sevmesi, antrenmanlarda çok çalışması sonucu kendini geliştirdi. 3 sene içerisinde o yaş grubunun en iyi kalecilerinden biri haline geldi. Bu sene U-13 takımının başarısında ve Zafer hocamızın 50. Yıl İlköğretim Okulu' nun Kocaeli şampiyonu olup Türkiye şampiyonasında başarılı olmasında büyük pay sahibi oldu."

13 yaşındaki Talha Baycan ise Galatasaray' a gitmenin kendisi adına gurur verici olduğunu söyledi. Baycan, şunları aktardı: "Yeni Kocaelispor kulübüme 3 sene önce geldim. 2 yıl önce de U-11 Ligleri'nde oynamaya başladım. Yusuf hocam beni 50. Yıl İlköğretim Okuluna verdi. Zafer köklü hocamızdı. Kocaeli de şampiyon olduk ve Antalya ' ya Türkiye şampiyonasına gittik ve orada çok iyi performans gösterdim. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Altınorduspor beni istedi. Yusuf Hocam bizi Galatasaray'a verdi. Transfer öyküm bu. Bunları nasıl başardın diyeceksiniz. Tabiki de Yusuf Uzuner Hocam, Burak Uzuner hocam, 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda Nejat Ferhatoğlu hocam, Zafer Köklü hocam sayesinde başardık. En çokta Burak hocam ve Yusuf hocam sayesindedir bizi çok çalıştırdılar. Şuana kadar bütün çalıştığım hocalara gönülden teşekkür ederim. Biz Yeni Kocaelispor' da aile gibiydik, yeri geldi sevindik yeri geldi üzüldük. Galatasaray'a gidiyorum tabiki de Yeni Kocaelispor' u ve oradaki arkadaşlarımı unutmayacağım. Boş vakitlerimde onlarla yine birlikte olacağım bütün herkese teşekkür ederim."

14 yaşındaki Melih Günaydın da 2008 yılında Yeni Kocaelispor' da futbola başladığını hatırlattı. Günaydın, şunları ifade etti:

"Benim gibi çok yetenekli futbolcular da var. Yağmur, kar, kış dinlemeden hep çalıştık.Özel antrenmanlar yaptım, özel olarak koştum. Genellikle kuvvet ve kondisyona yönelik çalışmalar yaptık. Antrenmanlarda her gün her hafta yaptığımın daha da iyisini yapmaya çalıştım. Burak hocamız bizi çok çalıştırdı. 8-9 yaşlarında devamlı atletizm jimnastik antrenmanları yaptık. Yeri geldi antrenmanlardan sonra yatağa kendimiz zor attım. Daha sonra 2014 Mayıs ayında Galatasaray seçmelerine gittik. Aslında benim seçmelerde bir hedefim yoktu sadece kendimin ne düzeyde olduğumu görmek için gitmiştim. Fakat ilk seçmeler sonunda seçildiğimi duyunca kendime bir hedef koymuştum ya seçilecektim ya da son seçmeye kadar gidecektim. Son seçmeye kadar gittim ve annem bana çok dua etti. O sıra zarfında U-13 ligim de devam ediyordu play-off'larda başarılı olmuştuk. Sonradan Burak hocam bana söyledi lig boyunca bizi Galatasary'ın ve Altınordu'nun ekibi izlemiş. Hayalim Galatasaray'dı ve sonra Yeni Kocaelipor ve Galatasaray görüşmelere başladılar ve beni hayalim olan Galatasaray'a transfer ettiler. Beni bu günlere getiren Değerli Yusuf Uzuner ve Burak Uzuner hocalarıma teşekkür eder ve benim gibi nice futbolcuların Yeni Kocaelispor' dan çıkacağını inanıyorum."