Akademisyen Türk Gençleri Derneği (ONE) Başkanı Musa Kekeç, üç maç için paket satın aldığını ancak iki gün sonra satın aldığı biletlerin adı nedeniyle iptal edildiğini öğrendiğini belirterek, kulübe karşı imza kampanyası başlattığını söyledi.

Musa Kekeç, daha şimdiden 200 kişinin FC Kopenhag Kulübü'nün ayrımcı bilet politikasını proteste etmek için imza verdiğini ifade ederek, "Ben Türk kökenli biri olarak tabii ki Galatasaray'ı desteklerim. Ama bu demek değildir ki burada yaşayan biri olarak FC Kopenhag'ı desteklemem. Biletlerimizin sadece Türk ismi taşıyoruz diye iptal edilmesi kabul edilemez bir uygulama. Adım Türk adı olabilir ama ben Danimarka vatandaşıyım. Biletlerimizin onaylanması için FC Kopenhag'ı desteklemek zorunda mıyız? Ben bir kenara oturup beklemem. 900'ün üzerinde kişi isimleri nedeniyle satın aldıkları biletlerin iptalinden şikayetçi. Bunun için imza kampanyası başlattım. Güvenlik önlemlerini anlayışla karşılayabilirim ama isimlerimiz nedeniyle ayrımcılığa uğramayı kabul edemem" diye konuştu.

Öte yandan FC Kopenhag'ın Türklere karşı uyguladığı bilet politikası, tüm sosyal paylaşım medyalarında da yer aldı. Yahoo'da, FC Kopenhag'ın bilet politikası ile göçmenlere karşı ayrımcılık yaptığı yer aldı. Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'da da binlerce kişi FC Kopenhag'ın bilet politikasını eleştirdi.

DHA