Galatasaray'ın devre arasında Borussia Dortmund'dan kadrosuna kattığı Koray Günter, Almanya U20 Milli Takımı kampında özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray'da ilk 11'de oynama şansını beklentilerinden erken elde ettiğini belirten 19 yaşındaki oyuncu, "Açıkcası, ilk 11'e girmem 14-16 ay arası sürer sanıyordum. Adım adım ilerlerim diye planlıyordum. Şanslıyım ki, düşündüğümden çok, çok erken bir şekilde 11'de oynama şansı buldum. Hızlı bir şekilde odaklandım ve Roberto Mancini beni hemen takıma entegre etti. Kupa mücadelelerinde oynadım ve Türkiye'de ilk kupamı da kazandım. Benim için muhteşem bir tecrübe oldu." ifadelerini kullandı.

Gelecek sezon kadronun vazgeçilmezi olmayı umduğunu ifade eden genç oyuncu, "İlk adımı attım, artık gelecek sezon ilk haftadan itibaren 11'in değişmez ismi olmak istiyorum. İdmanlarda gördüğüm kadarıyla, bu mümkün. Bu çok iddialı gibi görünüyor olabilir, ancak hedefimi yükseğe koymalıyım. Şu anda önemli olan sağlıklı kalmam ve gerekli hazırlıkları tamamlamam." diye konuştu.

Takıma adaptasyonda sorun yaşamadığını belirten defans, "Didier Drogba ve Wesley Sneijder gibi yıldızlarla hemen kaynaştım. Bu beni biraz şaşırttı ve tabii ki mutlu oldum. Takımdaki çocukların hepsi ile iletişimim iyi. Belki de Türkiye'ye, Almanya'dan gittiğim için olabilir bu." dedi.

Genç futbolcu Dortmund'un 7 milyon euroluk geri alma opsiyonu bulunduğu için geri dönebileceğini belirten 1994 doğumlu oyuncu, "Kulüp bana sırtını dönmedi. Bir geri satın alma opsiyonu var. Sadece değişiklik zamanıydı. Burada kalsam, Bundesliga'da belki çok az süre alabilecektim." diyerek sözlerini noktaladı.