Galatasaray'ın genç futbolcusu Koray Günter, yeni sezon öncesi kendisine güvendiğini belirterek, maçlarda ilk 11'de şans bulması taktirde iyi değerlendireceğini söyledi.

Takım arkadaşı Sinan Gümüş ile Avusturya'da kamp yaptıkları otelde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Koray, uzun geçen tatil döneminde futbolu, takım arkadaşlarını, Galatasaray'ı ve taraftarları özlediğini belirterek, "Yeni bir hocayla çalışıyoruz. Çok iyi ve başarılı bir hoca. Bize fiziksel ve taktiksel olarak çok güzel şeyler öğretmeye çalışıyor. Ortamımız çok güzel, inşallah böyle devam eder" dedi.

Tatilde çok çalıştığını ve kendisini iyi hissettiğini anlatan Koray Günter, şunları kaydetti:

"Bu sezon benim için çok önemli. İlk defa kampa çıkma şansı buldum. Genç oyuncular için kamp iyi bir fırsat. Burada kendimi göstermeye çalışıyorum. Galatasaray'a geldiğimde bu kadar çabuk takıma gireceğimi düşünmüyordum. Dört senelik imza attım. Bu sürede kendimi geliştirmek ve takımda yerimi bulmak istiyorum. Geçen sezon Mancini beni çok maçta kadroya aldı. Ancak 8 maça çıktım ve az süre aldım. Bu yeterli değil ama yeni gelmiştim."

Bu sezon daha fazla süre almak istediğini dile getiren genç futbolcu, "Kendime çok güveniyorum. İnşallah bu sezon formayı daha çok bulur ve oynarım. Kendimi her zaman hazır tutmaya çalışıyorum. Şans bulursam ve biraz da şansım olursa ilk 11'de oynamayı başarırım" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da çok güzel bir ortam olduğunu ve herkesin kendilerine yardımcı olmaya çalıştığını anlatan Koray Günter, geçen sezon transfer sürecinde Roberto Mancini ile birkaç kez telefonda görüştüğünü, sarı-kırmızılı takımın genç futbolculara değer verdiğini düşünerek teklifi kabul ettiğini dile getirdi.

Koray, eski takımı Borussia Dortmund'a döneceğine yönelik haberlerin de gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekledi.

Sinan Gümüş: "İyi çalışırsam, formayı kaparım"

Galatasaray'ın Stuttgart'tan renklerine kattığı Sinan Gümüş ise transferinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Kampımız güzel geçiyor, inşallah böyle devam eder. Hocamız ve takım arkadaşlarımız ilk günden beri bizimle yakından ilgileniyor ve yardımcı oluyor. Ben iki kanatta da oynayabiliyorum. İdmanlarda iyi çalışır ve en iyi futbolumu gösterirsem, formayı kaparım diye düşünüyorum" diye konuştu.

Küçüklüğünden beri Galatasaray'ı tuttuğunu ve yapılan transfer teklifini düşünmeden kabul ettiğini anlatan Sinan, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Hollandalı futbolcu Arjen Robben'in performansını çok beğendiğini ve onun gibi bir kariyer sahibi olmak istediğini ifade etti.

AA