Futbolda özelikle derbilerde yaşanan çirkinlikler, birçok taraftarı adeta spordan soğuttu. Tribünlerdeki şiddeti körükleyenler olarak genelde yönetici ve taraftarlar gösterilirken, özeleştiride bulunan Galatasaraylı Emre Çolak ezber bozan açıklamalar yaptı.
 
Çuvaldızı kendilerine batıran Emre, futbol sahası ve tribünlerde yaşanan şiddet olaylarında ilk suçun baş aktörlerde, yani oyuncularda olduğunu söyledi.
 
Habertürk'e konuşan Emre Çolak, “Bence istenmeyen olaylarda sorumluluk futbolculardan başlıyor. Her şey bizim sorumluluğumuzda. Biz saha içinde iyi olursak, birbirimizle iyi geçinirsek olaylar tribünlere yansımaz. Bu nedenle herkesin kendine dikkat etmesi lazım. Biz ne yaparsak taraftarlar da bizi örnek alıyor. Bizim yaptığımız şeylere sinirlenip taşkınlık yapıyorlar. İlk başta suç futbolcularda diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
"İNSANLAR DAHA RAHAT MAÇ İZLER"
 
Oyuncuların bu konuda sorumluluklarının bilincinde hareket etmeleri gerektiğinin altını çizen Emre, “Herkes kendisine biraz daha dikkat etse ve biraz daha taraftarlara örnek olsa, sorun kalmaz. İnsanlar da ona göre gelip rahat rahat maçlarını izler. Bence ilk suç futbolcularda” diye konuştu.
 
"KOVULANA KADAR DİRENECEĞİM"
 
G.Saray’da bir türlü beklenen patlamayı yapamadığının bilincinde olduğunu kaydeden Emre, bu sezon çok çalışıp formayı kapmak istediğini söyledi. Futbolu “Yuvam” dediği G.Saray’da bırakmak istediğini vurgulayan genç oyuncu, “Buradan git' diyene kadar beni kovmadıkları sürece kalmak için direnirim” dedi.