Hamza Hamzaoğlu da maç sonu yaptığı açıklamada hatalı bir değişiklik yaptığını kabul ederken, oyuna giren Dzemaili'nin yetersiz performansı kredisinin iyice tükenmesine neden oldu.
 
Cesare Prandelli döneminde Galatasaray'a transfer olan Dzemaili, İstanbul Başakşehir maçında uzun süreli sakatlıktan sonra fizik olarak çok yetersiz bir görüntü sergilerken, yaptığı basit hatalarla da eleştirilerin odak noktası oldu.
 
Sezonun genelinde iyi bir performans gösteremeyen, Başakşehir maçında da etkisiz kalan Dzemaili'ye taraftar da tepki gösteriyor. İsviçreli oyuncu bu etkisiz görüntüsü ile teknik ekibin de gözünden iyice düştü. Yüksek bir maliyetle sarı-kırmızılı takıma kazandırılan İsviçreli oyuncunun, yüksek maaşı nedeniyle sezon sonunda gözden çıkarılabilecekler listesinde yer alması da bekleniyor. Dzemaili Galatasaray'dan yıllık 2.4 milyon euro sabit ücret kazanıyor. Ayrıca sarı-kırmızılı takım Dzemaili'nin transferi için Napoli'ye sezon başında 2.3 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.

Dzemaili bu sezon Galatasaray formasıyla ligde sadece 10 karşılaşmada görev yaparken, sadece  511 dakika görev yapabildi.