UEFA, Finansal Fair Play kurallarına uymadığı için Galatasaray'ı Avrupa kupalarından 1 yıl men etti. Dursun Özbek ve yönetiminin yaptığı savunma, artı 1 yıllık cezanın kaldırılmasında etkili rol oynadı.

Sarı Kırmızılı kulübün bu yıl ve gelecek yıl Avrupa kupalarına katılamaması durumunda ise 1 yıllık ceza otomatik olarak düşmüş olacak. 

Galatasaray'a ayrıca bütçe sınırlaması uygulanacak. Maaşlar düşürülecek, giderler azaltılacak. 

UEFA'dan gelen ceza ile ilgili Sarı-Kırmızılıların resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Galatasaray Sportif A.Ş. ile UEFA arasında Finansal Fair Play kapsamında devam eden süreçte, UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Yargı Komisyonu’nun verdiği karar bugün itibariyle kulübümüze bildirilmiştir. UEFA’nın kararı, “Kulübümüzün 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında mali kriterlere uymadığı gerekçesiyle 1 yıl süreyle UEFA turnuvalarından men edilmesi” yönündedir.

Söz konusu ceza, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı UEFA turnuvalarına katılım hakkı elde ederse 2016-2017 sezonunda geçerli olacaktır. Elde edemezse 2017-2018 sezonunda uygulanacaktır. Şayet her iki sezonda da Avrupa kupalarına katılım sağlanamazsa ceza çekilmiş kabul edilecek ve 2018-2019 sezonundan itibaren kupalara katılmama gibi bir yaptırım söz konusu olmayacaktır. UEFA Finansal Fair Play İnceleme Kurulu’nun tavsiyesinde yer alan cezanın “+1”lik bölümü ise son dönemde kulübümüzün mali yapısındaki düzelme dikkate alınarak kaldırılmıştır. Ancak UEFA, önümüzdeki dönemde de Galatasaray’ın mali yapısını ve maaş giderlerini izlemeye devam edecektir.

Gelinen nokta itibariyle çıkan sonucu kötünün iyisi olarak değerlendirmek mümkün olsa da, bu karar hem bu süreci cezasız olarak geçmek adına çaba sarf eden yönetimimizi, hem de kuruluş ilkesi Türk olmayan takımları yenmek olan köklü camiamızı derinden üzmüştür.

Kararla ilgili CAS’a gidilip gidilmeyeceği yönündeki durum, hukukçularımızın 21 sayfalık metin üzerinde yapacakları çalışma neticesinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.