Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında Rize'de, Çaykur Rizespor'u 3-1 yenerek final için çok önemli bir avantaj elde etti. Aynı şekilde Konya'da Torku Konyaspor'u 3-0 yenen Fenerbahçe de finale çok sağlam adım attı. Ziraat Türkiye Kupası finali 25 Mayıs'ta Antalya'da oynanacak ve muhtemel Galatasaray-Fenerbahçe finali ile heyecan doruğa çıkacak. 

Muslera finalde olmayabilir

Büyük finalde Galatasaray ise önemli bir handikap bekliyor. Sarı Kırmızılı ekibin kupada yürümesinde büyük rol oynayan kalecisi Muslera'nın finalde oynaması zor gözüküyor. Muslera'nın Uruguay Milli Takım kadrosunda olacak olması ve Uruguay Milli Takımı'nın 3 Haziran'da başlayacak olan Copa America'da yer alması Muslera'nın finalde oynamasını riske sokmuş durumda. 

FIFA talimatnamesine göre kulüpler futbolcularını FIFA takvimindeki kıta şampiyonaları için turnuvanın başladığı haftadan bir önceki pazartesi günü göndermek zorunda. Eğer Uruguay Milli Takımı'ndan özel izin alınamaz ise ve Muslera gitmek isterse Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisi finalde olmayacak.