Galatasaray, deplasmanda Çaykur Rizespor'u Emre Çolak, Yasin Öztekin ve Lukas Podolski'nin attığı gollerle 3-1 yendi. Maçta Hakan Balta, direk kırmızı kartla oyundan atıldı.

Çaykur Rizespor'un golünü Ahmet İlhan atarken, Makiadi ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. İki takım da maçı 10 kişi tamamladı. Maçın hakemi Ali Palabıyık'ın Hakan Balta'yı kırmızı kartla attığı pozisyonda faul olmadığı net bir şekilde görüldü. Hakemin bu kararı büyük tepki topladı.

Sneijder 500'üncü maçını tamamlayamadı

Galatasaray'ın kaptanı olarak sahaya çıkan Wesley Sneijder, profesyonel kariyerindeki 500'üncü maçını yarıda bırakmak zorunda kaldı. Hollandalı yıldız, sağ arka adalesinde yaşadığı sakatlık nedeniyle 23'te yerini Olcan Adın'a bıraktı. Kaptanlık pazubandı Hakan Balta'ya geçti.

Maçın iyi oyuncularından Podolski'nin bir pozisyonda burnu kanadı. Alman futbolcunun durumu iyi.



9 maç sonra kazandık

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-1 yenen Galatasaray, 9 resmi müsabakanın ardından galibiyetle tanıştı.

Gösterdiği performansla taraftarını hayal kırıklığını uğratan ve ligdeki şampiyonluk yarışından kopan Galatasaray, Çaykur Rizespor galibiyetiyle 9 maçtır süren galip gelememe serisini de sonlandırdı. 

Son galibiyetini 21 Şubat'ta ligde Trabzonspor'u 2-1 yenerek alan sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de 7, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ise birer maçta galibiyet çıkaramamıştı.

Riekerink, ilk galibiyetini aldı

Teknik direktör Mustafa Denizli'nin istifasından sonra göreve getirilen Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink, sarı-kırmızılı takımın başında ilk galibiyetini aldı. UEFA Avrupa Ligi'na katılması için Galatasaray'ın Türkiye Kupası'nı kazanması gerekiyor.