Yeni sezon çalışmalarına geç katıldığı hatırlatılan ve şu anki durumu sorulan Sneijder bu soruyu şu şekilde cevapladı: "Fiziksel olarak oldukça iyi durumdayım. Mental olarak da maça hazırım. Süper Kupa maçı için hazır olduğumu söyleyebilirim. Lige Fenerbahçe maçıyla başlıyoruz. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Kupayı kazanmak istiyoruz."
 
Brezilya 2014 macerasını da anlatan Sneijder: "Dünya Kupası'nda 3. olmak güzel bir duygu. Büyük takımlarla oynuyorsunuz. Siz de büyük bir mücadele göstermek zorundasınız. Almanya turnuvayı kazandı ve şampiyon oldu. Biz de iyi bir mücadele sergiledik. Ben performansımdan memnunum." diye konuştu.
 
Türkiye'ye döndüğünü ve burada mutlu olduğunuy belirten Wesley, "Artık buradayım ve ligde ve Avrupada yaşayacağımızı başarılara bakacağız. Burada mutluyum ve gelecek başarıları dört gözle bekliyorum." dedi.
 
"4. YILDIZ ÇOK ÖNEMLİ"
 
Yeni sezonda şampiyon olmak ve 4. yıldızı takmak hedefinde olduklarını belirten Sneijder, "4. yıldız için önemli bir sezon olacak. Çok çalışıp başarılı olmak istiyoruz. Bu camiamız için çok önemli. Şampiyon olarak 4. yıldızı takacağımıza inanıyorum. Futbolda herkesle dost olamazsınız. Biz bir takımız. Maçları kazanmak için bir takım olmamız gerek."
 
"BU DERBİ BAŞKA DERBİ"
 
Farklı ülkelerde derbilere çıktığını söyleyen Sneijder, bu rekabetleri Galatasaray-Fenerbahçe rekabetiyle karşılaştırdı: "Dürüst olmak gerekirse kariyerimde çok derbi oynadım. Ancak Galatasaray-Fenerbahçe derbileri gördüğüm en tutkulu derbiler. İnter-Milan derbisinde de bu şekilde yüksek tansiyon oluyor ama Galatasaray-Fenerbahçe derbisindeki atmosferi daha önce bir derbide görmemiştim."