Milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan önce Fenerbahçe ile oynanan derbide ilk 11'de başlayan futbolculardan Didier Drogba ve Ceyhun Gülselam, Sivasspor karşısında yedekler arasında yer alırken, sakatlığı olan Semih Kaya ile Bruma ise kadroda bulunmadı.

Teknik direktör Mancini, bu oyuncuların yerine Sivasspor önünde sakatlığı geçen Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Albert Riera ve Umut Bulut'u ilk 11'de görevlendirdi.
Sarı-kırmızılı ekipte Bruma ve Nordin Amrabat, yabancı sınırlaması nedeniyle 18 kişilik kadroya alınmadı.

RIERA LİGDEKİ İLK MAÇINA ÇIKTI

Sarı-kırmızılı takımda İspanyol oyuncu Albert Riera, Sivasspor karşılaşmasıyla bu sezon ilk kez bir lig maçında görev yaptı.

Galatasaray'dan ayrılan Fatih Terim ve yeni teknik direktör Roberto Mancini'nin bu kulvarda daha önce tercih etmediği Riera, Sivasspor maçına ilk 11'de başlayarak, ligdeki ilk karşılaşmasına çıktı.

İspanyol oyuncu, bu sezon takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 3 maçta forma giymişti.

MUSLERA, SNEIJDER, SEMİH KADRODA YOK

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan kaleci Muslera ve Semih Kaya ile Sneijder, Sivasspor maçının kadrosunda yer almadı.

Son antrenmanda takımla çalışan Sneijder, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki zorlu Real Madrid maçı öncesi riske edilmedi. Tedavisine devam edilen Muslera'nın yerine ise son iki resmi karşılaşmada olduğu gibi kaleyi Eray İşcan korudu.

AYDIN İLK KEZ

Galatasaray'da Aydın Yılmaz, bu sezon ilk kez bir lig maçına ilk 11'de başladı.
Sarı-kırmızılı futbolcu, daha önce ligde 3 maçta sonradan oyuna dahil olmuştu.

GÖKHAN ZAN 4 MAÇ SONRA

Galatasaray'da sakatlığı geçen Gökhan Zan, 4 maç aradan sonra formasına kavuştu.
Ligin 7. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçından sonra geçirdiği sakatlık nedeniyle Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Torku Konyaspor ve Fenerbahçe karşılaşmalarında görev yapamayan tecrübeli futbolcu, 4 maç aradan sonra Sivasspor karşısında sahalara döndü.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı geçen futbolculardan Hakan Balta da yedekler arasında yer aldı.

TUĞRUL DEMİR'E PLAKET

Galatasaray'ın iç saha maçlarında düzenlenen "Galatasaray efsanelerini anıyor, Türk Telekom dünyaya duyuruyor" organizasyonunun Sivasspor maçındaki konuğu Tuğrul Demir oldu.

Galatasaraylı eski basketbolcu Demir'e, maç öncesi düzenlenen törende Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar tarafından plaket verildi.