Bonservisi Galatasaray'da bulunan ve bu sezonun ikinci yarısını La Liga ekiplerinden Malaga'da kiralık olarak geçiren Faslı oyuncu Nordin Amrabat için İngiltere basınından şaşırtıcı bir iddia ortaya atıldı.

Gelecek sezon hangi takımda oynayacağı belli olmayan Amrabat'ı, kiralık olarak forma giydiği Malaga'nın yanı sıra Yunan devi Olympiakos'un da istediği öne sürüldü. Galatasaray'ın da yabancı sınırı sebebi ile elden çıkarmayı planladığı fakat oyuncunun Galatasaray'da kalma isteği de diğer önemli noktalar. Fakat İngiltere'de çıkan haberler spor kamuoyunu şaşırttı.

Sezon başında Fatih Terim teknik direktörlüğünde takımda tutulması sağlanan, fakat Mancini'nin takımın başına geçtikten sonra aldığı dakikalarda gözle görülür bir düşüş görülen Amrabat'ı sezon başında Liverpool'un kadrosuna katmak istediği ortaya çıktı. Premier Lig için kanat oyuncularına alternatifler yaratmak isteyen Kırmızıların, Galatasaray'a Amrabat için teklif yaptığı fakat gelen olumsuz yanıttan sonra Sevilla'dan Luis Alberto'yu kadrosuna kattığı yazıldı.