Adı sık sık 3 büyükler ile anılan, hatta Galatasaray yönetim kurulunca lig 2.'liği ve Türkiye Kupası kaybedilseydi göreve getirilmesine kesin gözüyle bakılan Lucescu Ukrayna'daki 5. üst üste şampiyonluğu sonrası açıklamalarda bulundu. Planlarını Shakthar'da devam etmek üzere yaptığını söyleyen Mircea Lucescu şöyle konuştu: "Bir kez daha şampiyon olduk. Çok mutluyum. Özellikle bu sezon ki şampiyonluk çok önemli. Çünkü bütün Ukrayna, Donetks'ten bir takımın şampiyon olmaması için uğraştı. Biz buna rağmen kazandık.

Perşembe günü Dinamo Kiev ile kupa finalini oynayacağız. Şartları biliyorsunuz. Burada sıkıntı büyük. Ama onu da kazanmak istiyoruz. Sonra ayın 20'sine kadar önümüzdeki sezonun planlarını yapacağım. Kampı ve transferleri belirleyeceğim. Sonra tatile çıkacağım.

Türkiye'ye gelirsek. Benim burada bir sezon daha sözleşmem var. Ama şu da bir gerçek ki Türkiye'den beni gazeteciler dışında kimse aramıyor. Aranmadığım bir yer hakkında benim buradan konuşmam doğru olmaz. Asla kesin konuşmak istemem ama önümüzdeki sezon da Donetks'teyim. Onun Ukrayna mı Rusya mı olduğunu ise henüz bilmiyorum."

3puan