Rumen teknik adam, Beşiktaş'ın önemli başarılar elde edebilecek bir düzeyde olduğunu söyleyerek, “Umarım sezon sonunda şampiyonluk yaşarlar. Bunu en az Şenol Güneş kadar istiyorum” ifadelerini kullandı.

Siyah-Beyazlılar’ın Antalya’da Shakhtar Donetsk’le önceki gün oynamayı planladığı hazırlık maçı, Ankara’da yaşanan terör saldırısı sebebiyle Ulusal Yas ilan edilmesi sonrasında iptal edilmişti. Başkent’te yaşanan katliam nedeniyle Siyah-Beyazlılar’a, “Acınızı paylaşıyorum” mesajını gönderen Ukrayna devinin başarılı çalıştırıcısı Mircea Lucescu, konuyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Beşiktaş’la beraber konakladıkları Mardan Otel’de yaptığı açıklamada üzüntülerini dile getiren Lucescu, “Daha önce hem Galatasaray’ı hem de Beşiktaş’ı çalıştırdım. Türkiye’yi çok iyi tanıyorum. Türk halkının acısını yürekten paylaşıyorum. Bu olay sonrasında Beşiktaş’a herkese kapalı idman maçı yapmayı teklif ettim ama federasyonunu izin vermediğini söylediler” ifadelerini kullandı.  

‘ÇOK İYİ KADROYA SAHİPLER’

Süper Lig’de 7 haftanın sonunda lider konumda bulunan Beşiktaş’ı şampiyonluk konusunda favori gördüğünü belirten 70 yaşındaki çalıştırıcı, “Çok iyi kadro ve teknik ekibe sahipler. Umarım sezon sonunda şampiyonluk yaşarlar. Bunu en az Şenol hoca kadar istiyorum” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’YE BAKIŞ AÇIM DEĞİŞMEZ’

Terör olayları sebebiyle Türkiye gibi Ukrayna’nın da zor günler yaşadığını söyleyen Lucescu, “Bu üzücü durum sebebiyle Türkiye’ye bakış açım değişmez. Her fırsatta Shakhtar ile Antalya’ya geliyorum, gelmeye de devam edeceğim. Zaten Antalya bizim yazlık evimiz gibi” açıklamasında bulundu.